AZ ÍRÓ MOZIJA

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

AZ ÍRÓ MOZIJA

A litera.hu és a Nyitott Műhely közös szervezésében
OUSMANE SEMBENE: MOOLAADÉ

LÁNGH JÚLIA választása, a vetítés utáni beszélgetést vezeti: Nagy Gabriella –

Moolaadé (Védelem), szenegáli-francia-kameruni film, 2004, rendező: Ousmane Sembene, író: Ousmane Sembene, szereplők: Fatoumata Coulibaly, Maimouna Hélène Diarra and Salimata Traoré

A Litera irodalmi portál és a Nyitott Műhely írói filmklubjában kortárs írók kedves filmjeit vetítjük havi egy alkalommal. A vetítések után – mint klasszikus filmklubban – beszélgetések következnek, amelyekben nem csak vendégeink vallanak filmmel kapcsolatos gondolataikról, de számítunk a jelenlévő közönség aktív értelmezői részvételére is.
Sorozatunk 2011. január 21-én, a Magyar Kultúra Napja előestéjén kezdődött (Bódy Gábor: Nárcisz és Psyché), februárban Esterházy Péter (Gothár Péter: Ajándék ez a nap, 1979), márciusban Spiró György (Andrzej Wajda: Menyegző, 1972), áprilisban Marno János (Joel Coen, Ethan Coen: Barton Fink, 1991), májusban Takács Zsuzsa (Tomás Gutiérrez Alea és Juan Carlos Tabío: Eper és csokoládé), szeptemberben Bereményi Géza (Szőts István: Emberek a havason), októberben Vathy Zsuzsa (Francois Truffaut: Jules és Jim), decemberben Csaplár Vilmos (Pálfi György: Hukkle), januárban Sándor Iván (Radványi Géza: Valahol Európában), februárban Németh Gábor (Jacques Tati: Playtime) volt a vendégünk egy-egy kedves filmmel. Az írókkal – és a közönséggel – minden alkalommal a Litera szerkesztői beszélgetnek.
Vendégeink lesznek még:
Április 25. Nemes Z. Márió
Május 23. Parti Nagy Lajos
Az est a MASZRE támogatásával jött létre: www.maszre.hu

Belépődíj: 500 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2012 március 28

Részletek

Dátum: 2012. 03. 28.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: