AZ ÍRÓ MOZIJA

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

AZ ÍRÓ MOZIJA

PÁLFI GYÖRGY: HUKKLE
Csaplár Vilmos választása, a vetítés utáni beszélgetést vezeti: Jánossy Lajos –

A Litera irodalmi portál és a Nyitott Műhely írói filmklubjában kortárs írók kedves filmjeit vetítjük havi egy alkalommal. A vetítések után – mint klasszikus filmklubban – beszélgetések következnek, amelyekben nem csak vendégeink vallanak filmmel kapcsolatos gondolataikról, de számítunk a jelenlévő közönség aktív értelmezői részvételére is.

Hukkle – színes, magyar filmszatíra, 78 perc, 2002, rendező: Pálfi György, forgatókönyvíró: Pálfi György, operatőr: Pohárnok Gergely, zene: Barna Balázs, Gryllus Sámuel, producer: Böhm András, Bereczki Csaba, hangmérnök: Zányi Tamás, vágó: Marinkás Gábor, szereplők: Bandi Ferenec (Csuklik bácsi), Farkas József (Rendőr), Rácz Józsefné (Bába), Kaszás Attila (Városi papa), Ónodi Eszter (Városi anya), Baráth István (Tulaj), Koncz Szimonetta (Városi kislány)
Öregúr csuklik a padon, részeg fiú horkol a kocsin, jóságos arcú nénike gyöngyvirágot szed a réten, asszonyok varrnak a varrodában. Férfiak kugliznak a kocsmában, a méhész kipörgeti a mézet, aratógép aratja a búzát, amiből a malomban liszt, majd a nagymama konyhájában nokedli lesz. A rendőr pedig gyilkosságok után nyomoz.
Sorozatunk 2011. január 21-én, a Magyar Kultúra Napja előestéjén kezdődött (Bódy Gábor: Nárcisz és Psyché), februárban Esterházy Péter (Gothár Péter: Ajándék ez a nap, 1979), márciusban Spiró György (Andrzej Wajda: Menyegző, 1972), áprilisban Marno János (Joel Coen, Ethan Coen: Barton Fink, 1991), májusban Takács Zsuzsa (Tomás Gutiérrez Alea és Juan Carlos Tabío: Eper és csokoládé), szeptemberben Bereményi Géza (Szőts István: Emberek a havason) volt a vendégünk egy-egy kedves filmmel. Az írókkal – és a közönséggel – minden alkalommal a Litera szerkesztői beszélgetnek.
A sorozat következő eseményei:

Az est a MASZRE támogatásával jött létre: www.maszre.hu

Belépődíj: 500 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2011 december 21

Részletek

Dátum: 2011. 12. 21.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: