BARÁTI FŐPRÓBA

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

BARÁTI FŐPRÓBA

KOVÁTS KRISZTA

‘ARANY-ÓRA’ – ARANY JÁNOS BALLADÁI A CAPELLA

Kováts Kriszta eddigi albumain a szöveg mindig nagyon fontos szerepet játszott: Gallai Péter, Vedres Csaba és Fábri Péter dalai rock-sanzonok voltak. A zenés színpadról érkező színésznő-énekesnő azonban több műfajban is szereti kipróbálni magát: énekelt a világzenét játszó Kolinda együttessel, klubjában, a Kovátsműhelyben vendégül látta a magyar zenei élet szerzőinek színe-javát, s ott Déstől Sebőig, Lovasitól Bródyig mindenki együtt muzsikált vele. A legjobban mégis a határterületeken érzi magát, ezért aztán színpadon is játszik, zenél is, és az utóbbi időben rendezésre is vállalkozik.

Mai estje sok műfajt ötvöz, s ami így megvalósul, az egyszerre koncert és színház, irodalom, képzőművészet. Arany János balladái hangzanak el a cappella (azaz hangszeres kíséret nélkül, csak énekhangon), több szólamban. Szörényi Levente két klasszikusa, a Szondi két apródja és a Vörös Rébék mellett Szirtes Edina Mókus új dalai szólalnak meg, köztük a Tetemrehívás, A walesi bárdok és az Ágnes asszony.

Kováts Kriszta partnere a Fool Moon férfi énekegyüttes mellett Farkas Gábor ‘Gábriel’ lesz. A ritmusszekciót két beatboxos (szájdobos) alkotja, s a fiatalok körében népszerű beatbox még élőbbé, maibbá teszi a klasszikus verseket.

A belépés díjtalan!

2008 március 02

Részletek

Dátum: 2008. 03. 02.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: