BEG-KLUB

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

BEG-KLUB


BALÁZS ELEMÉR GROUP

A Group és a Műhely azért kezdeményezte ezt a klubot, hogy e kivételes formáció rendszeres idöközönként biztosan elérhetö legyen saját közönsége számára. Ráadásul olyan környezetben, ahol e zenészek leginkább otthon érzik magukat. Erre a jelen konstellációban a Nyitott Mühely a legmegfelelöbb hely…
Balázs Elemérdobosként és zeneszerzőként – immár másfél évtizede meghatározó alakja a magyar jazzéletnek, s 1995 óta zenekarvezetőként is működik. Ezzel a nagysikerű formációval, amely csodálatos leleménnyel ötvözi a jazzt, a magyar népzenét és a világzenét, külföldön is hatalmas sikert aratott.
Balázs József, Elemér öccse, a fiatal generáció egyik legtehetségesebb zongoristája, a Krakkói Jazz Juniors Versenyen pedig a legjobb szólista díját nyerte el. Most már saját együttesét vezeti, de bátyja zenekarának is egyik húzóembere.
Winand Gábor egyedülálló énekhangjának köszönhetően a magyar jazzélet talán legtöbbet foglalkoztatott énekese. Rendszeresen hallható felesége, Elsa Valle énekesnő oldalán, akivel kubai jazzt játszanak. Első szólólemeze, a Corners of my mind – mely Gadó szerzeményeiből áll – az év lemeze lett Franciaországban a Jazzman magazin kritikusainak szavazata alapján.
Hajdú Klára Szegeden öt évig tanult alapfokú jazzéneket. Ezután 3 évig Székesfehérváron jazzkonzervatóriumban folytatta tanulmányait jazzének szakon. 2001-ben a SONY MUSIC tehetségkutató versenyén szólóének kategóriában elsö,összesített versenyben pedig 3. helyezést ért el. A TV2 Megasztár versenyében a legjobb 16 között végzett. Jelenleg a Liszt Ferenc Zenemüvészeti Egyetem Jazz Tanszékének hallgatója.
Soós Márton az együttes figyelemre méltó, fiatal új bőgőse, aki egyben a díjnyertes Oláh Szabolcs Quartetben is remekel.
Lamm Dávid az egyik legjobb fiatal magyar jazzgitáros, aki a Kovács Linda Quartetnek is az egyik ékessége, nem beszélve saját nagyszerű együtteséről és a számtalan formációról, amely igényt tart játékára.
Czibere József hihetetlenül leleményes és eredeti ütős, képességeire egyre több élvonalbeli zenekarvezető is felfigyelt, újabban már a Balázs Elemér Groupnak is egyik erőssége lett.
Bövebben: www.balazselemergroup.hu
http://www.youtube.com/watch?v=bXyfXNAhBPY
A program az ARTISJUS Zenei Alapítvány támogatásával jött létre.
Belépődíj: 1.200 Ft (Jegyszedő kerestetik!)

2009 május 05

Részletek

Dátum: 2009. 05. 05.
Időpont: 19:30 - 21:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: