BESZÉLGETÉSEK GAZDASÁGRÓL, PÉNZRŐL, MINDENFÉLÉRŐL ÉRDEKES EMBEREKKEL / KIRÁLY JÚLIA SOROZATA (másol 1)

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

BESZÉLGETÉSEK GAZDASÁGRÓL, PÉNZRŐL, MINDENFÉLÉRŐL ÉRDEKES EMBEREKKEL / KIRÁLY JÚLIA SOROZATA (másol 1)

A NAGY PROJEKTEK MÍTOSZA
Király Júlia vendége: LÁSZLÓ GÉZA Dr.
üzletember, oktató, aki a Magyar Narancsban ír gazdasági, gazdaságpolitikai tárgyú publicisztikátLászló Géza 1987-ben végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy és szociológia szakán. 1991-ben a London School of Economics, majd a Princeton University, USA hallgatója volt. 1996-ban elnyerte a Magyar Tudományos Akadémia kandidátusi fokozatát. 1987-től 1992-ig a BKE Pénzügyi Tanszékén tanársegéd, tanulmányokat készített vállalatok, minisztériumok és a Világbank számára. Kutatási területe a pénzügyi közvetítőrendszer, a monetáris politika és a vállalati pénzügyek intézményi közgazdasági kérdései. 1992 és 1993 között a Budapest Bank Rt. Főmunkatársa, 1993-tól 1996-ig az Investel Rt. vezető közgazdásza (gazdasági előrejelzések, befektetői kapcsolatok, kockázatkezelés), 1996 és 1998 között a MATÁV Rt. stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója (tevékenységi terület: üzletfejlesztési projektek, akvizícióértékelés, tőzsdei bevezetés, befektetések lebonyolítása). 1998-tól 1999-ig a CA-IB Értékpapír Rt. ügyvezető igazgatója, a pénzügyi tanácsadás üzletág vezetője. 2000-től 2004-ig a V.R.A.M. Rt. (Vodafone Magyarország Rt.) igazgatósági tagja. 1998. szeptemberétől 2002. júliusáig az Antenna Hungária Rt. Igazgatóságának elnöke, 1999. február 1-jétől vezérigazgatója, jelenleg a Netvestor Kft. ügyvezetője és az ITK Holding igazgatóságának tagja.


Fotó: Magócsi Márton, origo.hu

Király Júlia (Budapest, 1957) magyar közgazdász, a közgazdaság-tudományok kandidátusa, címzetes egyetemi tanár (BCE), 2007-2013 között a Magyar Nemzeti Bank alelnöke. Sokáig a Nemzetközi Bankárképző Központ vezérigazgatójaként volt ismert.
Bölcsészcsaládból származik, Király István irodalomtörténész, Ady-kutató lánya, de a budapesti Fazekas Gimnázium matematika tagozatán érettségizett. Máig úgy gondolja, élete nagy szerencséje, hogy ott kivételes tehetségű tanárai és osztálytársai voltak. Otthon a negyvenezer kötetes családi könyvtár várta – és a grund, ahol mindig is fiúkkal focizott. 1980-ban végzett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen (ma Budapesti Corvinus Egyetem), négy évvel később ugyanitt doktorált. Makrogazdasági szakember, a közgazdaság-tudományok kandidátusa, területei közé tartozik a monetáris politika, a pénzügyi kockázatok kezelése és a stratégiai bankirányítás is.
„A minőségre, a nyitottságra, a toleranciára való igényt hoztam otthonról” – mondja. Számára az értelmiségi életforma szerves része a városi biciklizés is: könnyen el lehet jutni színházba, moziba, kiállításra, a „sarki kocsmába” egy jó beszélgetésre.
Ajánlott támogatás: 1.000 Ft – de lehet kevesebbet és többet is adni.
Király Júlia az így összegyűlt pénzt a Nyitott Műhely támogatására ajánlja fel.

2018 január 24

Részletek

Dátum: 2018. 01. 24.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: