BÓDIS KRISZTA ÍRÓISKOLÁJA

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

BÓDIS KRISZTA ÍRÓISKOLÁJA

INDUL BÓDIS KRISZTA ÍRÓISKOLÁJA

 

 

“Kéthetente pénteken délután 2X45 perces órák. Maximum tíz fős foglalkozások. Egy kurzus tíz alkalom. Decemberben – egy hónap otthoni munka után – januárban folytatódnak az órák.

A csoport szeptember 10-én indul. 6 alkalom ebben a félévben, 4 alkalom a következőben.

A szeminárium a résztvevőinek legalább egy felolvasási és publikálási lehetőséget ad.

 

A képzés ára 60.000 Ft (3000 Ft/ óra, és a szeminárium kezdete előtti hétig egy összegben fizetendő).

 

Fölhívom a jelentkezők figyelmét, hogy a tehetséggondozást fontos feladatnak tartom, de nem kizárólagos célom a művésszé-, íróvá képzés.

Az iskola a Bódis-féle alkotásközpontú módszer kreativitást felszabadító és ösztönző szemináriumaira hívja azokat, aki az alkotás tapasztalatára vágynak, és akik szeretnének többet megtudni az írás mesterségéről.

 

 

A szépírói műhelybe azok jelentkezését várom, akik szeretnék kipróbálni magukat, de még sosem mertek “igazából” írni. Ebben a csoportban a szépírás az önismeret és önreflexió eszköze. Lehetővé teszi az alkotás élményének átélését, tudatosítását.

A szemináriumokon összetett munka folyik. Meggyőződésem ugyanis, hogy a tehetség, a kreativitás, és a mesterségbeli tudás együtt tesz “írástudó” emberré. Hangsúlyt fektetek az alkotást inspiráló környezet és csoporthangulat kialakítására. Játékos tréning elemekkel dolgozom, majd gyakorlatokon és feladatokon keresztül inspirációs technikákkal szabadítjuk fel a képzeletet.

A munkák közös értékelésénél megtanuljuk a pozitív attitűd megfogalmazásbeli kritériumait, valamint a kritika feldolgozásának és hasznosításának technikáját.

Tanítok műhelytitkokat az írás módszertanából, és ízelítőt lehet kapni a befogadás (olvasás) lélektanából. A résztvevőket a képzeletgyakorlatok alkalmazása mellett a kreatív írás alapjaival is megismertetem. El lehet sajátítani a megfelelő eszközök, kifejezésmód, a nyelv, stílus, forma használatát.

Fel lehet fedezni saját hangunkat, fejleszteni kreativitásunkat, kipróbálni stílusokat és műfajokat is, játékos formában és jó hangulatban. Ismerkedünk a kortárs irodalmi élettel, a publikáció- és a könyvkiadás lehetőségeivel.

A képzést felolvasó est zárja. Az ICA (irodalmicentrifuga.hu) élőfolyóiratának MŰHELY-ében lehetőség nyílik az első közlésre is.

Szemináriumi hallgatóim közül már többen publikáló szerzővé váltak, ebben is egyengetem a tőlem tanulni vágyó jelentkezők útját.

Tanítványaim közül néhányan még ennél is komolyabb sikerekkel büszkélkedhetnek:

 

Kiadás előtt áll Lovas Nagy Anna regénye (Kalligram Kiadó)

Hegedűs Lajos Hunor a Holmi kedvelt szerzőjévé lett, és novellás kötete készül.

Telkes Margitnak két regénye is megjelent, és hamarosan kiadják elbeszélés kötetét.

Margit Patrícia Eszter: Zsidó menyasszony című regényét az Ulpius-nál jelent meg (magam szerkesztettem).

Finy Petra mese és verses kötettel váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

 

kapcsolat: bodiskriszta@gmail.com”

 

Bódis Kriszta

 

Bővebben: http://bodis.irolap.hu/hu

 

(Teltház!)

2010 szeptember 11

Részletek

Dátum: 2010. 09. 11.
Időpont: 00:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: