BORCSÜTÖRTÖK kivételesen VASÁRNAP

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

BORCSÜTÖRTÖK kivételesen VASÁRNAP

RÁSPI

 Vendégünk a magyar borászat egyik fenegyereke, Ráspi, anyakönyvezett nevén Horváth József lesz, aki mindent kicsit másképpen csinál. Ráadásul nem olcsón. Az őszi vári borfesztiválon jól megnyammogtam egy kékfrankosát, amit olyan gazdag és harmonikus ízűnek éreztem, hogy kértem belőle elvitelre is, két üveggel. Először azt hittem, az árat nem jól hallom: a két flaskáért 20 ezer forintot kért az eladó.

Hogy Ráspi borai vannak-e olyan jók, mint amilyen drágák, azt mindenki eldöntheti a kóstoláskor. Ez az ember mindenesetre megosztja az ítészeket.

Egyik ínyenc barátom nagyon szereti a vendéglőjét Fertőrákoson, s tudni véli, hogy Ráspi a legtöbb alapanyagot maga termeli vagy termelteti. Amit nem lehet termelni, az az ugyancsak aranyárban mért szarvasgomba, aminek szintén nagy specialistája. Erről is megkérdezhetjük, meg arról, hogy a neve miért Ráspi, ha Horváth.

http://www.soproniborvidek.hu/htm/boraszat.php?borasz=104A Műhely Borcsütörtökök sorozatára minden hónap második csütörtökén kerül sor – minden alkalommal velünk tölti az estét legalább egy élő borkalauz, aki az általa válogatott borok világát segít fölfedezni. Egytől egyig érdekes emberek, lebilincselő előadók és nem utolsó sorban kitűnő borértők. Borok, poharak és más túrafölszerelések a helyszínen várnak. Mivel a jó italok sajnálatos módon nem olcsók, a résztvevőktől a költségekre pénzt szeretnék bevasalni, ráadásul előre. Ez a pénz kizárólag a felmerülő költségek (poharak, bor, rágcsálnivaló) fedezését szolgálja. Kalauzainkat szeretettel látjuk vendégül az esték mindegyikén. Mivel a létszám limitált, előzetes bejelentkezés szükséges az a.loke@hvg.hu címen – Lőke András, a sorozat szervezője.

Bővebben: http://www.soproniborvidek.hu/htm/boraszat.php?borasz=104A

http://alkoholista.blog.hu/tags/r%C3%A1spi

Belépődíj: 6.000 Ft

2008 február 24

Részletek

Dátum: 2008. 02. 24.
Időpont: 19:30 - 21:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: