OLASZRIZLINGEK A PÁSTON
– Nem szereted? Akkor nem ismered! –
Az olaszrizling az egyik legelterjedtebb és legkedveltebb fehér szőlőfajta hazánkban. Népszerűségét elsősorban sokoldalúságának köszönheti, hiszen könnyű fröccsborként éppúgy megállja a helyét, mint a vacsoraasztalon, de ha különös gonddal készítik el, akár a pince ékköve is válhat belőle. Készülhet acéltartályban, de érlelődhet hordóban is, lehet csontszáraz vagy akár édes; ha értő kezekbe kerül, minden stílus jól állhat neki. Kóstolónkon 7 borvidék 8 borán keresztül ismerkedünk a fajtával, és lesz egy kilencedik is, egy késői szüret a végére, csak hogy lássuk, mit tud az olaszrizling, ha édes.
Az alábbi pincészetek borait fogjuk megkóstolni:
Riczu Pincészet (Villányi borvidék)
Varsányi Pincészet (Egri borvidék)
Éliás Birtok (Badacsonyi borvidék)
Dobosi Pincészet (Balatonfüred-Csopaki borvidék)
Havas & Timár Pincészet (Egri borvidék)
Molnár és Fiai Pincészet (Mátrai borvidék)
Maróti Pince (Mátrai borvidék)
Györgykovács Pince (Somlói borvidék)
Nyári Pince (Badacsonyi borvidék)
A kóstolót Szabó Edit, a Borsmenta főszerkesztője, és Bernáth-Ulcz Adél szőlész-borász szakmérnök vezeti.
A kóstoló ára 5.000 Ft, a helyszínen készpénzben fizetendő.
Kérünk benneteket, hogy részvételi szándékotokat feltétlenül jelezzétek előre a borsmenta.edit@gmail.com címen.
További alkalmak:
(december 9. vagy 12.)
január 15. szerda
február 19. szerda
március 18. szerda
április 15. szerda
május 21. szerda
június 17. szerda