BÚCSÚ /Műsorváltozás/

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

BÚCSÚ /Műsorváltozás/

A Francia Új Hullám Filmművészeti Szakkönyvtár és Könyvkiadó, a Szerzői Filmklub, valamint a Nyitott Műhely – a Michelangelo Antonioni-életműsorozatot megszakítva – Jean-Luc Godard első feleségére és múzsájára emlékezik ezen az estén:

BÚCSÚ ANNA KARINÁTÓL (1940-2019)
Vetítésre kerül: Jean-Luc Godard: Éli az életét
Kísérőfilm: A nagy kaland, rendező: Saufert Ákos
Meghívott előadó: Sárosi Attila filmesztéta

Éli az életét /Vivre sa vie/ – francia filmdráma, 1962, 85 perc, rendező: Jean-Luc Godard, vágó: Jean-Luc Godard, Agnés Guillemot, producer: Pierre Braunberger, jelmeztervező: Christiane Fageol, operatőr: Raoul Coutard, zeneszerző: Michel Legrand, forgatókönyvíró: Jean-Luc Godard, író: Marcel Sacotte, szereplők: Anna Karina – Nana Kleinfrankenheim, Sady Rebbot – Raoul, André S. Labarthe – Paul, Guylaine Schlumberger – Yvette, Monique Messine – Elisabeth
Nana, a gyönyörű párizsi fiatalasszony elhagyja férjét és az újszülött fiát azért, hogy az álmait valóra váltva színésznő legyen. A pénz azonban, amit elárusítónőként keres, kevés ehhez, ezért prostituáltnak áll. Hamarosan mellészegődik a strici Raoul, aki bevezeti őt a szakma rejtelmeibe. Idővel Nina beleszeret az egyik kuncsaftjába, a fiatal művészbe, és megpróbál hátat fordítani a prostitúciónak. Raoul azonban nem engedi, hogy a jól jövedelmező áru csak úgy kicsússzon a kezéből.
Kísérőfilm: A nagy kaland – magyar kisjátékfilm, 2003, 26 perc, rendező: Saufert Ákos, operatőr: Dobóczi Balázs, producer: Muhi András, Saufert Ákos, szereplők: Keresztes Tamás, Parti Nóra
Ez a történet végletesen egyszerű. Fiú és lány beszélgetnek, és mellékesen elkészül egy film. Őszinte vallomás az életről és az életet háttérbe szorító nagyobb és örömtelibb létérzésről, a moziról. A film a 10. Diák- és Ifjúsági Filmszemlén a legjobb kisjátékfilm díját nyerte.
A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják!
Belépődíj: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

 

2020 január 03

Részletek

Dátum: 2020. 01. 03.
Időpont: 19:00 - 22:30