CYBERMŰHELY

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

CYBERMŰHELY

SZABAD SZOFTVER ESTEK

Tavaly októberben indítottunk el egy új kezdeményezést, a Szabad Szoftver Estéket, amelynek célja, hogy érdekes és izgalmas előadásokat hallgathassanak meg az érdeklődők a nyílt forráskóddal és a szabad szoftverekkel kapcsolatos témákban. Aki itt volt, az pontosan tudja, hogy mire számíthat – aki pedig nem, az az előző eseményen készült videofelvételek segítségével képet kaphat róla.

A meghívott előadók:

Németh Ádám az XMPP Standards Foundation tagja, aki a Jabbert mutatja be nekünk. Jabber egy nyílt szabványokon és hálózaton alapuló, azonnali üzenetküldő rendszer – erre a technológiára épül a Google rendkívül közkedvelt üzenetküldő rendszere, a Gtalk is.

Vajnai Miklós (vmiklos), a Frugalware vezető fejlesztője. A Frugalware egy mára nemzetközileg is ismert és elismert Linux disztribúció, amely az egyszerűség, multimédia és dizájn jelszavakat tűzte ki zászlajára.

A harmadik előadó személye, és az előadás témája egyelőre titok – még előttünk is. Azonban hamarosan ez is felkerül a Szabad Szoftver Esték hivatalos oldalára. Az előadások időtartama egyenként 20 perc. Minden előadás után 10 perces időterjedelemben kérdéseket lehet feltenni az előadóknak. A három előadás után pedig kötetlen beszélgetés következik.

Az eseményen a részvétel ingyenes, de a korlátozott férőhely miatt

regisztrációköteles. Ha szeretnél részt venni, ezen az oldalon

jelezheted: www.ubuntu.hu

A belépés díjtalan.

2008 január 16

Részletek

Dátum: 2008. 01. 16.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: