délelőtt(!) 11.00 KÖNYVBEMUTATÓ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

délelőtt(!) 11.00 KÖNYVBEMUTATÓ

A Magvető Könyvkiadó és a Nyitott Műhely örömmel tudatják, hogy megjelent
CSERNA-SZABÓ ANDRÁS – DARIDA BENEDEK: NAGY MACSKAJAJKÖNYV avagy SÜSSÜNK-FŐZZÜMK MÁSNAPOSAN című sikerkönyvének javított, jelentősen bővített kiadása

DRÁGA FIRKÁSZ KOLLÉGA!
November 27-én este partizzon, bulizzon, igyon kedvére, ezúttal még az sem baj, ha jelentősen elhajol és másnap reggelre „posztdetokszikációsszindrómában” (macskajaj) fog szenvedni. Ugyanis november 28-án délelőtt a NAGY MACSKAJAJKÖNYV sajtóbemutatóján a kötet két katzenjammerológus szerzője (Cserna-Szabó András és Darida Benedek) meggyógyítja önt némi gyógyborral (kutyaharapást szőrével) és frissen készült korhelylevessel. Közben persze a könyvet is bemutatják, és lesz csillogóan tehetséges színész is (Róbert Gábor), aki pompás részeket olvas fel a műből, a szerzők pedig minden felmerülő kérdésre boldogan és másnaposan válaszolnak.
JÖJJÖN, GYÓGYULJUNK EGYÜTT! BELPÉS DÍJTALAN! BIZTOS ELSŐSEGÉLY! KILÉPÉS BIZONYTALAN!

“Íme az új tudományág, a katzenjammerológia alapkönyve!”

Az iskolában megtanuljuk, hogy a versek, eposzok és regények hősiességről, szerelemről és halálról szólnak. Megszámoljuk a szótagokat, elemezzük a cselekményt, dicsérjük az alkotó míves nyelvezetét. De soha egyetlen tankönyv sem említi, hogy az egész világirodalom, tokkal-vonóval felfogható egyetlen gigantikus lakomaként is, ahol tengernyi alkoholt fogyasztanak el a résztvevők. Hiszen hogyan indul az európai filozófia? Szókratész és haverjai egy rettentő buli után, pocsolyamásnaposan a szerelemről elmélkednek – közben persze újra berúgnak. A szerzőpáros könyve pedig visszavonhatatlanul bebizonyítja: ez a buli azóta is tart, csak a szereplők és a piák cserélődnek.
A borral, a mámorral, az eksztázissal már sokan foglalkoztak, de a legkomolyabb gondolkodók is restek voltak ahhoz, hogy mulatozás közben benézzenek az asztal alá, ahol bizony mocskot, üzekedő párokat és görnyedve okádó iszákosokat találunk. Szerzőink magukat sem kímélve hatoltak be a felfedezetlen területre, és megírták a másnaposság regényes kézikönyvét, egyúttal megalkották a katzenjammerológia tudományát is.
A mű javított, jelentősen bővített kiadásában már 40 írásban ismertetik a legnagyobb piás művészeket és halhatatlan alkotásaikat, amitől az a szörnyű gyanú ébred bennünk, hogy a remekművek döntő többségét semmirekellő szeszkazánok alkották, macskajajosan fetrengve. Teszik mindezt alapos tárgyi tudással, lelkesedéssel – és a remekművekhez hasonlóan – megfelelő szótagszámmal, remek cselekménnyel, míves nyelvezettel. Miközben végigdülöngélünk a világ- és a hazai művészet vigalmi negyedén, 66 receptet is kapunk ajándékba, hogy hatékonyan vehessük fel a küzdelmet a katzenjammer ellen.

Egészségükre, proszit és fenékig!

Előtérben a szerzők (amint épp kiveszik a részüket)

Belépés díjtalan! Biztos elsősegély! Kilépés bizonytalan!

2012 november 28

Részletek

Dátum: 2012. 11. 28.
Időpont: 00:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: