DUÓ KONCERT // VILÁGZENE NEW YORKBÓL!

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

DUÓ KONCERT // VILÁGZENE NEW YORKBÓL!

JUANCHO HERRERA AND PANKOVITS NIKOLETT

Ezen az estén a New Yorkban élő magyar jazz énekesnő, Pankovits Nikolett, valamint a kolumbiai Juancho Herrera gitáros, zeneszerző lesz a vendégünk. Nikolett gyerekkorának tradicionális népdalait és örökzöld dallamait a latin-amerikai ritmusokkal ötvözve egyedi világzenei hangzást hoztak közösen létre. Nikolett első szólólemeze Mágia címmel jelent meg, melynek  hangszerelését Juancho készítette. Repertoárjukat bemutatták Európában, illetve New Yorkban a Lincoln Center, Blue Note és Joe’s Pub színpadán.
A Latin Grammy-díjra jelölt producer, énekes-dalszerző és gitáros, Juancho Herrera egy olyan rendkívüli latin-amerikai zenész generáció tagja, akik az elmúlt évtizedekben nagy hatással voltak a New York-i zenei életre. Négy albummal a neve alatt egy egyedülálló zenei világot hozott létre a jazz és a dél-amerikai hangzások rendkívül személyes szintézisével. Herrera a bostoni Berklee College of Music-on végezte tanulmányait és számos olyan zenésszel dolgozott együtt, akik a korszak meghatározó hangjai a jazz és a világzene terén, mint például Claudia Acuña, Marta Gomez, Lila Downs és Sofia Rei. Több, mint 40 országban lépett fel – köztük a Carnegie Hall, Kennedy Center, Teatro Juan Pablo Tobón, Centro Cultural BOD, valamint olyan nemzetközi előadókkal, mint Mercedes Sosa, The Chieftains, Branford Marsalis, Ryuichi Sakamoto, Arturo O’Farrill, Alejandro Sanz, Aurelio Martinez és Idan Raichel.
Együttműködésükből született meg 2019 májusában a New York-i Carnegie Hallban nagy sikerrel bemutatott előadás, ahol 18 művésszel adták elő a jazz, latin és világzenei népdal feldolgozásokból összeállított műsorukat. Nikolett legutóbbi lemeze, ’River’, a Carnegie Hallban elhangzott koncert anyagát dolgozza fel jazz zenekara, a River Voices női oktett, Boncz Ádám és Petrás Mária közreműködésével.
Nikolett több kategóriában is feljutott a 2021-es Grammy-díj előkészítő szakaszának végső fázisába, vagyis az úgynevezett consideration listára.
A kedd esti koncerten Juancho Herrera saját szerzeményei, Pankovits Nikolett lemezeinek anyaga és néhány kedvenc daluk hangzik majd el.
Belépődíj: 2.000, diák: 1.500 Ft (Önkéntes jegyszedő: Balogh László Bacilus)

2023 február 21

Részletek

Dátum: 2023. 02. 21.
Időpont: 20:00 - 22:30