DZSESSZMECSERE 23. (ÚJ FOLYAM)

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

DZSESSZMECSERE 23. (ÚJ FOLYAM)

MITŐL SZÓLNAK A STANDARDEK?
Vendégünk: MÁRKUS TIBOR
– interaktív zenés beszélgető estek a jazzről, minden második kedden, Kerekes György és Pallai Péter vezetésével –

Márkus Tibor Erkel Ferenc-díjas dzsesszzenész. Pályája céljául tűzte ki a dzsesszkultúra minél szélesebb körű terjesztését mind elméleti, mind pedig gyakorlati szinten. Publikációival (Jazzpress, Parlando, Muzsika), zenekritikáival (Gramofon) és elméleti munkáival („Alapfokú jazzoktatás. Jazzelmélet.” „ A voicing gyakorlati alkalmazása a jazz-zongora és a kötelező zongora oktatásban”) jelentősen hozzájárult a jazzművészet széles körű ismeretterjesztéséhez.
A műfaj aktív művelője. Zenekarának ( Equinox Jazzquartet ) eddig négy CD-je jelent meg, melyek saját kompozícióit tartalmazzák a magyar jazz élvonalbeli művészeinek közreműködésével.
Komponált még kísérőzenét pódiumműsorokhoz, dokumentumfilmhez, valamint kórus- és nagyzenekari műveket. Ezek előadásaiban közre is működik.
Szerzői albumaival a zene megbonthatatlan egységét kívánja hangsúlyozni a műfajok hierarchiája nélkül. 2005-ben megválasztották a Magyar Jazz Szövetség elnökének, majd 2007-ben, 2009-ben és 2011-ben is újraválasztották e tisztségre. Kezdeményezésére megvalósult a „Magyar Jazz Ünnepe” koncertsorozat vidéki városokra, majd külföldi, magyarok lakta területekre való kiterjesztése. 2010-ben a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével, 2011-ben Artisjus-díjjal, 2015-ben Erkel Ferenc Díjjal tüntették ki.

AZ ESEMÉNY INTERAKTÍV – KÉRDEZNI LEHET, SŐT, NAGYON IS AJÁNLATOS!
Ha nektek nem megy, ami elképzelhetetlen, akkor a két házigazda, KEREKES GYÖRGY és PALLAI PÉTER zaklatja a vendéget.(És legyen ez a reklám helye: a Nyitott Műhelyben kapható az egész városban a legjutányosabb áron „A Jazz Évszázada” c. könyvük)
Ajánlott hozzájárulás: 500 Ft

2017 május 09

Részletek

Dátum: 2017. 05. 09.
Időpont: 20:00 - 22:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: