DZSESSZMECSERE 4.

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

DZSESSZMECSERE 4.

MITŐL SZÓL A BŐGŐ?
A megszólaltatja és beszél róla: BARCZA HORVÁTH JÓZSEF

– interaktív zenés beszélgető estek a jazzről, minden második kedden, Kerekes György és Pallai Péter vezetésével –


Témák: Józsi bemutatása. Hogyan lesz klasszikus bőgősből jazz zenész. Váltás vonóról pengetésre. A bőgő szerepe a zenekarban. Mit vár a többi zenész a bőgőstől? Mire figyel a bőgős a többi zenész esetében. A jazz bőgőzés különböző módozatai. A bőgő szóló szerepben. Példaképek…és bármi más, amit a közönség szeretne tudni.
AZ ESEMÉNY INTERAKTÍV – KÉRDEZNI LEHET, SŐT AJÁNLATOS!
A kérdezőbiztos: KEREKES GYÖRGY
A közönség félénkebb tagjainak képviselője: PALLAI PÉTER
(És legyen ez a reklám helye: a Nyitott Műhelyben kapható a legjutányosabb áron „A Jazz Évszázada” c. könyvük)

BARCZA HORVÁTH JÓZSEF 1974-ben született Budapesten. Iskoláit a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Budapesti Tanárképző Intézetében végezte. 1995-1997-ig a Claudio Abbado vezette Gustav Mahler Ifjúsági Zenekar tagja volt. 1997-től 1998-ig a Budapesti Fesztiválzenekarral dolgozott. Az 1995-ben Krakkóban (Lengyelország) a “Jazz Juniors” versenyen a “legjobb nagybőgős“, 1997-ben, Debrecenben a Nemzetközi Nagybőgőverseny második díját kapta. A Magyar Rádió Jazz Bőgő tehetségkutató verseny zsűrijének alelnöke 2003-ban.
A középiskolás évek óta folyamatosan részt vesz a magyar jazzéletben, melynek kiemelkedő szereplői közül mondhatni mindenkivel játszott, mint ahogy  számos neves külföldi művésszel is, mint Kirk Lightsey, Benny Bailey, Tony Lakatos, Rick Margitza, Eric Truffaz, Snétberger Ferenc, Jack De Johnette, Ray Anderson, Frank London, Palle Mikkelborg – és a lista koránt sem teljes. Emellett kiemelkedően jó komponista és zenekarvezető. Felesége, Szőke Nikoletta zenekarainak hangszerelője és zenei igazgatója. Szólistaként lenyűgözően konstruktív.


…a két vitavezető…

A vitavezetők csak az első, október 20-án kezdődő sorozat témáját vésték kőbe: ez az eredetileg több mint egy évtizede, szintén a Nyitott Műhelyben nagy érdeklődés mellett megrendezett “Mitől szól a…” című hangszeres bemutatók felújítása lesz, melynek keretében minden alkalommal más-más hangszert mutat be élőben és felvételekről is annak egyik kiváló exponense.
FOGYASZTÁSI KÉNYSZER NINCS, DE
MELEGEN AJÁNLJUK A NYITOTT MŰHELY
LEGENDÁS ÉTEL- ÉS ITAL KÉSZLETÉT.
Szeretettel vár minden jazzkedvelőt, zenészt,
énekest, érdeklődőt és kritikust.
Kerekes Gyuri és Pallai Péter
Belépődíj: 500 Ft

2015 november 17

Részletek

Dátum: 2015. 11. 17.
Időpont: 20:00 - 22:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: