DZSESSZMECSERE 9.

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

DZSESSZMECSERE 9.

MITŐL SZÓL AZ EMBERI HANG?
Hangot ad: az LFZE jazz tanszékének ének tanára, LAKATOS ÁGNES és két roppant tehetséges tanítványa: KISGYÖRGY ILKA és HORVÁTH CINTIA – és ha nem vigyáztok, akkor Ti is!!!

– interaktív zenés beszélgető estek a jazzről, minden második kedden, Kerekes György és Pallai Péter vezetésével –

Témák:  Az előadóművészek bemutatása, majd egy még általunk sem ismert parádés program következik.
AZ ESEMÉNY INTERAKTÍV – KÉRDEZNI LEHET, SŐT AJÁNLATOS! SŐT, ÉNEKELNI IS LEHET, SŐT AJÁNLATOS!

A kérdezőbiztos és a közönség félénkebb tagjainak képviselője: KEREKES GYÖRGY. Tettestársa, Pallai Péter Londonba menekült, nehogy meghallja a közönség, milyen hamisan énekel.
(És legyen ez a reklám helye: a Nyitott Műhelyben kapható az egész városban a legjutányosabb áron „A Jazz Évszázada” c. könyvük)
LAKATOS ÁGNES a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazzének szakán szerzett tanári és művészdiplomát. 1988 óta az Erkel Ferenc Zeneiskola jazzének-tanára. A Benczúr Jazzklub és Jazz Fesztivál háziasszonya, fő szervezője. Saját zenekaraival 15 éve a magyar jazzélet aktív szereplője. A Jazz Voices énekegyüttes vezetője 2002 óta, 2004-ben az Cantata Mondialon, a világ egyik legnagyobb vokális fesztiválján és versenyén, a Csehországi Olomoucban aranyérmet nyert. 2004 szeptemberétől a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazzének-tanára. Egyaránt lenyűgöző amikor sztenderdeket énekel és amikor merész zenei kísérletekbe bocsátkozik.
https://www.youtube.com/watch?v=9IRpnS33lf8
https://www.youtube.com/watch?v=Cw7We6fIgGU


…a két vitavezető…

A vitavezetők csak az első, október 20-án kezdődő sorozat témáját vésték kőbe: ez az eredetileg több mint egy évtizede, szintén a Nyitott Műhelyben nagy érdeklődés mellett megrendezett “Mitől szól a…” című hangszeres bemutatók felújítása lesz, melynek keretében minden alkalommal más-más hangszert mutat be élőben és felvételekről is annak egyik kiváló exponense.
FOGYASZTÁSI KÉNYSZER NINCS, DE
MELEGEN AJÁNLJUK A NYITOTT MŰHELY
LEGENDÁS ÉTEL- ÉS ITAL KÉSZLETÉT.
Szeretettel vár minden jazzkedvelőt, zenészt,
énekest, érdeklődőt és kritikust.
Kerekes Gyuri és Pallai Péter
Belépődíj: 500 Ft

2016 február 09

Részletek

Dátum: 2016. 02. 09.
Időpont: 20:00 - 22:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: