DZSESSZMECSERE – ÚJ FOLYAM 5.

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

DZSESSZMECSERE – ÚJ FOLYAM 5.

MITŐL SZÓLNAK A STANDARDEK?
AKI NEM CSAK TANÍTJA, DE MAGAS FOKON MŰVELI IS A SZAXOFON MŰVÉSZETÉT, BORBÉLY MIHÁLY FOGJA KÉT GYÖNYÖRŰ ÖRÖKZÖLD DAL KÜLÖNBÖZŐ LEHETSÉGES VÁLTOZATAIT ELEMEZNI
– interaktív zenés beszélgető estek a jazzről, minden második kedden, Kerekes György és Pallai Péter vezetésével –

MISI VÁLASZTÁSA: a „My favorite things” és a  „Confirmation”.
A jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó szaxofonos BORBÉLY MIHÁLY, maga is nagyszerű zenekarvezető, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, kinek improvizatív muzsikáját a jazz különböző irányzatainak, valamint a Kárpát medence és a Balkán népzenei örökségének ötvözése jellemzi, érdekes dallamfordulatokkal. Dresch Mihály mellett ő a magyar etno-jazz, sőt, a tágabb értelemben vett Kárpát medencei-balkáni etno-jazz legmarkánsabb exponense, aki emelett a modern jazz-sítílusokban, sőt az avantgárd berkeiben is otthonosan mozog. Ami viszont a Dzsesszmecsere szempontjából nagyon fontos, Misi humoros, nagyszerű előadó, nem csak hangszerén, hanem szóban is.
https://www.youtube.com/watch?v=1Xiuv6xOaJs
https://www.youtube.com/watch?v=FFckiQ9NR68

AZ ESEMÉNY INTERAKTÍV – KÉRDEZNI LEHET, SŐT, NAGYON IS AJÁNLATOS!
Ha nektek nem megy, ami elképzelhetetlen, akkor a két házigazda, KEREKES GYÖRGY és PALLAI PÉTER zaklatja a vendéget.(És legyen ez a reklám helye: a Nyitott Műhelyben kapható az egész városban a legjutányosabb áron „A Jazz Évszázada” c. könyvük)
Ajánlott hozzájárulás: 500 Ft

2016 május 24

Részletek

Dátum: 2016. 05. 24.
Időpont: 20:00 - 22:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: