DZSESSZMECSERE – ÚJ FOLYAM 7. /18./

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

DZSESSZMECSERE – ÚJ FOLYAM 7. /18./

MITŐL SZÓLNAK A STANDARDEK?
Vendégünk: POCSAI KRISZTA
– interaktív zenés beszélgető estek a jazzről, minden második kedden, Kerekes György és Pallai Péter vezetésével –

A csodálatos hangú énekesnő, POCSAI KRISZTA, aki egyben a nagy örökzöldek szintjén komponál, fogja két standard lehetséges változatait elemezni felvételek segítségével. Mint kiváló zenész, Kriszta egyedülállóan alkalmas erre a feladatra.
Kriszta két választása: Miles Davis „Blue in Green”-je és a „Butterfly” Herbie Hancocktól.
POCSAI KRISZTA, akiről szerintünk mindenki tudja, milyen nagyszerű énekesnő, sőt már Angliában is kezdik ezt pedzeni a beavatottak, miután a legendás londoni 606 Clubban kétszer is frenetikus sikert aratott, egyben első osztályú komponista is, izgalmas repertoárban vegyíti saját világszintű kompozícióit sztenderdek módfelett eredeti feldoglozásával. A Dzsesszmecsere szűk szempontjából nagyon kapóra jön Kriszta zeneszerzői adottsága, amelyről Pallai Péter Kriszta albumának méltatása kapcsán a következőket írta a Gramofon magazinba:
Amikor először végighallgattam a lemezt, nem olvastam el a fülszöveget és a nyitószám, a „Really Tricky” esetében azt gyanítottam, hogy Annie Ross egyik akrobatikus vokálteljesítményt igénylő kompozícióját hallom. A latin számok hallatán is furdalt a kiváncsiság, honnan jönnek ezek a szívbemarkolóan szép melódiák. Nem gondoltam volna, hogy maga az énekesnő zenésítette meg Carlos Castaneda, Unamuno illetve Ruben Darío verseit.”
Íme bizonyság Isten előtt:
https://www.youtube.com/watch?v=SW2wVV7XfYg
https://www.youtube.com/watch?v=d5TcPMzUT1Y

AZ ESEMÉNY INTERAKTÍV – KÉRDEZNI LEHET, SŐT, NAGYON IS AJÁNLATOS!
Ha nektek nem megy, ami elképzelhetetlen, akkor a két házigazda, KEREKES GYÖRGY és PALLAI PÉTER zaklatja a vendéget.(És legyen ez a reklám helye: a Nyitott Műhelyben kapható az egész városban a legjutányosabb áron „A Jazz Évszázada” c. könyvük)
Ajánlott hozzájárulás: 500 Ft

2016 szeptember 13

Részletek

Dátum: 2016. 09. 13.
Időpont: 20:00 - 22:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: