EGY VILÁGNÉZETI KLUB 4.

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

EGY VILÁGNÉZETI KLUB 4.

– a litera.hu nyílt szerkesztőségi ülése –

 

BESZÉLGETÉS A KORTÁRS DRÁMA ÉS SZÍNHÁZ ÁLLAPOTÁRÓL

 

 

Ezen alkalommal a kortárs dráma és színház állapotáról és sanszairól beszélgetünk, különös tekintettel a ma kultúrpolitikai stb. elvárásaira, ízlésére, a financiális feltételekre, kőszínházak és alternatív színházak sorsára, a kortárs drámaírók és színházcsinálók helyzetére, a művészet szabadságára és felelősségére, és nem utolsósorban a közönség igényeire.

Az Egy világnézeti klub estjein olvasóink… 18-tól 19 óráig találkozhatnak a Litera szerkesztőivel: velünk. Feltehetik kérdéseiket, elmondhatják ötleteiket, megvitathatják, amit a kortárs irodalommal vagy az oldalunkon megjelent cikkekkel kapcsolatban gondolnak. Betekintést engedünk a Litera műhelyébe is, szem- és fültanúi lehetnek a munkánknak. Olvasóink előtt, nyilvánosan készül minden alkalommal két LiteraTV-interjú. Majd 19 órától beszélgetések következnek, melyeken számunkra fontos, minket és a közvéleményt foglalkoztató irodalmi, kulturális és a sajtót érintő kérdéseket bocsátunk vitára.

Május 4-én, szerdán 18 órától MENYHÉRT ANNA költő-író irodalomtörténésszel készítünk LiteraTV-interjút, elsősorban nemrég megjelent gyermekköteteivel kapcsolatban.

19 órakor kezdődik a KORTÁRS DRÁMA KORTÁRS SZÍNPADOKON – Beszélgetés a kortárs magyar dráma állapotáról – színházi és szerzői oldalról c. vita.

Vendégek: EGRESSY ZOLTÁN, NOVÁK ESZTER, RADNAI ANNAMÁRIA – Moderátor: LÁSZLÓ FERENC.

A beszélgetésben felkért kortárs írók/irodalmárok, művészek és a kultúrában tevékenykedő szakemberek kérdéseit is feltesszük a meghívottaknak. Ez alkalommal a felkért kérdezők: ZÁVADA PÁL, SZABÓ GYÖRGY ÉS MÁTÉ GÁBOR.

Kérdeznek a Litera szerkesztői és olvasói is. Olvasóink kérdéseit itt és a helyszínen, illetve emailben a litera@litera.hu címen is szívesen fogadjuk, Egy világnézeti klub tárggyal. A szerkesztőség a beérkezett kérdésekből kiválasztja a legérdekesebbeket, amelyek elhangzanak majd a helyszínen is.

További estünk: június 14-én lesz. A téma mindig aktuális, az események előtt tájékoztatjuk olvasóinkat. De várjuk javaslataikat is.

 

A belépés díjtalan.

2011 május 04

Részletek

Dátum: 2011. 05. 04.
Időpont: 18:00 - 20:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: