ELŐADÁS

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

ELŐADÁS

SZENDRŐ SZABOLCS ÉLETÚTJA
– Börzsönytől a Himalájáig –

” 1946-ban születtem Máriabesnyőn, vagyis Gödöllön. Az általános iskola elvégzése után Budapesten a vasútgépészeti technikumban kezdtem meg tanulmányaimat. A második év végén egy vonatbaleset következményeként bal lábamat térd alatt amputálni kellett.
Mindig nagyon szerettem sportolni, így 1965 -ben – a középiskolát befejezve – jelentkeztem a BKV Sportegyesület kajak – szakosztályába. Akkor még azt gondoltam, hogy ez az egyetlen sportág, melyet fél lábbal is eredményesen művelhetek. Éveken át az egyesület I. osztályú versenyzője voltam.
A kajakozás után egy kevésbé sikeres házasság következett. Nyugalmat ezek után a hegyek jelentettek.Kezdetben turistaként a környező hegyeket kerestem fel, a környező országok magas hegyeit. 1980 -tól az OSC igazolt hegymászója lettem.Az elmúlt években megfordultam a Börzsönytől a Himalájáig, Alaszkától Tűzföldig.
1996-ban tagja voltam az első magyar Mount Everest expedíciónak.
A hegymászással egy időben kezdtem el komolyabban foglalkozni a fényképezéssel. Magyarországon kevés embernek adatik meg, hogy távoli tájakra is eljusson. Így kötelességemnek érzem elhozni e vidék szépségét, hangulatát. Utazásaim során szerzett élményeimet szeretném megosztani ” földszinten ” élő társaimmal diavetítés segítségével.”
A belépés díjtalan.

 
2016 június 10

Részletek

Dátum: 2016. 06. 10.
Időpont: 18:00 - 20:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: