ELŐADÁS // AppArtMan Lakásszínház

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

ELŐADÁS // AppArtMan Lakásszínház

JOZIFEK ZSÓFI: ÚTIPERFORMANSZ, KOLUMBIA


Jozifek Zsófi vagyok, az AppArtMan LakáSzínház egyik alapítója. 2022 májusától 90 napot töltöttem Kolumbiában, hátizsákkal, egyedül, olykor másokkal, néha önkéntesként. Gyalog, busszal, motortaxival, csónakkal, kicsit stoppal, máskor idegenvezetve. Bejártam a karibi partvidéket, és az Andok hegyláncait, elidőztem Bogotában. Választások is voltak, azután elsöprő ujjongással kitáncolt kormányváltás. Jártam iskolákban, újraültetett kísérleti esőerdőben, aktivista találkozón, színházi próbákon, egyetemi órán, női körben, gyógyító helyeken, dolgoztam glampingben, hostelben, és tartottam foglalkozásokat skizofréniával élőknek.
Azon töprengtem, hogy hogyan is tudnám elmesélni az élményeim. Csak így; szövegekkel, képekkel, zenével, leginkább az érzéseimmel, rám települt, esőkabátként viselt hangulatokkal. Az utazó belekeveredett, a hallgatónak is bele kell keverednie.
Zenei kíséret: Tóth Bernát Réka
A képek válogatásban értő szemekkel Rostás Bianka segít.
Beszámolóm térkép és időjárásjelentés, trópus, csípések, bőrré ázás, gleccsertúra, gyógynövény-szertartás. Mágikus és intrarealista kollázs, ha úgy tetszik: útiperformansz. “Le cuento el milagro, pero no el santo.”
Az ajánlott adomány: 2.000-3.000 Ft.
Az előadás időtartama 90 perc.
2022 december 29

Részletek

Dátum: 2022. 12. 29.
Időpont: 19:00 - 23:00