ELŐADÁS // az LMBT TÖRTÉNETI HÓNAP ESEMÉNYE

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

ELŐADÁS // az LMBT TÖRTÉNETI HÓNAP ESEMÉNYE

“…a kés, a gáz és a szerelem…”
A SZEXUALITÁS PROBLÉMÁI TAR SÁNDORNÁL
– Deczki Sarolta előadása –

A kép forrása: Debrecen Déri Múzeum Irodalmi gyűjteménye
(Tar Sándor hagyaték, leltári szám nélkül)

Tar Sándor 1999-ben bukott le ügynökként, és az irodalmi közvéleményt azóta is foglalkoztatja, hogy mivel zsarolhatták. A találgatások között van a szerző vélt vagy valós homoszexualitása. Deczki Sarolta előadása azt járja körül, milyen alapja van ennek a feltételezésnek, hogyan jelent meg akkoriban a homoszexualitás a nyilvánosságban, és mennyire volt kiszolgáltatva mindenki a rendszernek, aki eltért a heteronormativitástól; valamint azt vizsgálja, hogyan jelent meg a hetero- és a homoszexualitás Tar szövegeiben.
Az esemény az LMBT Történeti Hónap programja, amely az LMBT emberek történelemben való jelenlétét kívánja megmutatni, a magyar és külföldi LMBT múltról és a kisebbség tagjai által létrehozott értékekről szól, ugyanakkor fontos szerepe van az LMBT közösség építésében is. A programsorozat további eseményeiről az LMBT Történeti Hónap honlapján (https://lmbttortenetihonap.hu/programok) és nyilvános Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/lmbttortenetihonap) lehet tájékozódni.
Minden érdeklődőt szívesen várunk programjainkra. A kulturált viselkedést és az emberi jogok, méltóság tiszteletét minden résztvevőtől elvárjuk, ennek megsértése a rendezvényekről való kizárást vonhatja maga után.
A belépés díjtalan. (De minden támogatást köszönettel fogadunk.)
2023 március 14

Részletek

Dátum: 2023. 03. 14.
Időpont: 18:00 - 22:30