ELŐASÓEST

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

ELŐASÓEST

SKIZOFRÉN MONOLÓG
SZŰCS LAJOS ELŐADÁSA
„…Ott ül előttünk egy negyvenes férfi, akit első ránézésre inkább vélnél elcsapott vasgyári munkásnak, mintsem színművésznek….

„….És ahogy haladunk előre az időben, hol Petri György, hol József Attila versmondatait, verseit hallva/hallgatva, ÉRTVE, az est egyre inkább rabul ejt, lenyűgöz, és felemel egyszerre. Növekvő izgalommal és fokozódó, fanyar életkedvvel élvezem a költők, az előadó és szerény nőiségem négyesét. Róluk, rólam, rólunk szól ez a pompás érzékkel összeállított skizofrén monológ. Nincs pátosz, lila érzelmi ködök, lírai homály…..

…Jót tesznek egymásnak. (Mármint a két költő.) Petri kevésbé karcol, József Attila sorairól lepattogzik az elmúlt évtizedek előadóművészei által felrakott, s azóta kissé megkövült nemespenész. Mindketten ugyanarról beszélnek: legyen akár örömös, akár örömtelen a huszadik századi levés, a létező igazi élménye a reflexió. Éljük az életünket, akárcsak az évezredek során előttünk járó embertársaink, ugyanakkor hűvösen, vagy (megengedem:) gyengéd közönnyel figyeljük azt a valakit, aki vagyunk. Igen: VAN gyengédség Petriben, és „közöny” József Attilában! És főként Persze Szűcs Lajosban, mégpedig férfias, derűs közöny – ami több, mint a „kétszerkettő józansága”.
EZ a többlet tette hihetetlenül szórakoztatóvá, ugyanakkor „méllyé” az előadást.”
/Édes Gabriella (Horváth Péter), Tiszatájonline/

„Nagyon megrendítő, katartikus előadás volt…”
/Paula Volenszky, egy néző/

Szűcs Lajos színész, született 1965-ben.
Az előadás hossza egy óra, öt perc.
Kilépődíj: előadás után, ahogy tetszett.

2015 november 13

Részletek

Dátum: 2015. 11. 13.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: