EMLÉKEST FILMVETÍTÉSSEL

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

EMLÉKEST FILMVETÍTÉSSEL

A Francia Új Hullám Kiadó és a Nyitott Műhely szervezésében

FEHÉR GYÖRGY 85

Az est folyamán vetítésre kerül Fehér György Vándorünnep – Emlékezés Hemingwayre (1974) című alkotása, amely után az operatőr-rendező egykori munkatársaival tervezünk kerekasztal beszélgetést.
A kerekasztal-beszélgetés tervezett résztvevői: Czeilik Cili vágó, Gerő Péter gyártásvezető, rendező, Hanák Gábor történész, rendező, a Cseh Tamás Archívum alapítója, valamint Pentelényi László a Szerzői Filmklub vezetője, a készülő Fehér György-kötet szerkesztője.
Az est moderátora: Tóth Ádám kulturális újságíró, a készülő Fehér György-kötet olvasószerkesztője.
„Kevés az olyan rendező, akiért az ember hajlandó féltizenegyig a televízió előtt gubbasztani, hajlandó a Művészeti Magazint is végignézni, hogy utána láthasson egy harmincperces operát (Barabbás). Kevés az olyan rendező, akinek ennyire várjuk az újabb jelentkezését, mert sejtjük, milyen lesz, tudjuk, hogy egy már megismert és bevált, de egyéni és újszerű formanyelven nyilatkozik meg, és tudjuk, hogy mindig sajátos szellemi izgalmat nyújt. Kevés az olyan rendező, aki következetes anélkül, hogy modoros lenne; eredeti, anélkül, hogy különcködne; és egyszerű, anélkül, hogy szürkévé válna. Kevés az olyan rendező, akinek az egyéniségét nem őrli fel a műsorfolyam örökmozgó imamalma és főleg nagyon kevés az olyan rendező, akit három nagyobb produkció után már a legjelentősebbek között tart számon a közönség és a kritika is.” (Váncsa István)
A készülő kötetről itt lehet olvasni: http://fuhkiado.hu/elokeszuletben/feher-gyorgy/
A kötet megjelenését itt lehet aláírással támogatni: https://www.peticiok.com/feher_gyorgy_arcok_iskolaja
A Fehér György-kötet megjelenéséhez kapcsolódó hírlevélre az arcokiskolaja@gmail.com e-mail címen is fel lehet iratkozni! (Ugyanezen a címen örömmel fogadunk bármely Fehér Györgyhöz kapcsolódó információt, dokumentumot és/vagy megemlékezést.)
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
A szervezők az időpont és programmódosítás jogát fenntartják!
2024 február 12

Részletek

Dátum: február 12.
Időpont: 19:00 - 22:00