EMLÉKEZÉS

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

EMLÉKEZÉS

PETRI GYÖRGYRE EMLÉKEZÜNK
– vetítésre kerül két Műhelyben rögzített, vágatlan beszélgetés: előbb Forgách András, majd Várady Szabolcs idézi meg a költő alakját –

Idén március 29-én az RTL Klub XXI. század című műsora sugárzott egy összeállítást Petri Györgyről. Archív felvételek mellett hatan szólalnak meg a műsorvezető/szerkesztőn, Szikszai Ottilián kívül: Radnóti Sándor, Petri Lukács Ádám, Kőszeg Ferenc, Valcz Péter, valamint Forgách András és Várady Szabolcs. Utóbbiakkal a Nyitott Műhelyben forgatott a csatorna két, közel egy-egy órás anyagot (maga az adásba került összeállítás – érthető okokból – mindössze 24 perc, ez bármikor elérhető, ITT megnézhető).  Ezt a két beszélgetést élőben volt szerencsém hallgatni, és már akkor azt gondoltam, hogy az életműhöz kapcsolódóan nagyon fontos dokumentumokról lesz/van szó, s ha egy mód adódik, jó lenne valamikor levetíteni a teljes interjúkat a Műhely közönségének. Ottiliát kerestem meg néhány hete ezzel, az Ő közreműködésével sikerült elérni, hogy a csatorna engedélyezzen egyetlen vetítést. Megígértem természetesen, hogy a felvételek nem kerülnek terjesztésre, másolásra, semmilyen megosztásra. Ehhez kérem minden kedves érdeklődő szíves megértését. A két beszélgetés csak itt, csak egyszer, de megtekinthető lesz Petri György születésnapján, december 22-én!
(A 24 perces összeállításban felbukkannak, megszólalnak vagy dalra fakadnak még: Vallai Péter, Pál András, Rozs Tamás – és még Torgyán József is.)
A belépés díjtalan.

2019 december 22

Részletek

Dátum: 2019. 12. 22.
Időpont: 19:00 - 22:00