FILM-SZÍNHÁZ-KLUB

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

FILM-SZÍNHÁZ-KLUBEDWARD ALBEE: NEM FÉLÜNK A FARKASTÓL
– bemutatja: KORNIS MIHÁLY –

Új sorozatunkban klasszikus színművek filmváltozataival, nevezetes előadások filmes adaptációival szeretnénk megismertetni a közönséget. Shakespeare, Brecht, Goldoni, Williams színművei, a rendezők között Max Reinhardt, Fritz Lang, Giorgio Strehler, Peter Brook, színészek Greta Garbotól Paul Newmanig. Áprilisban Babarczy László mutatta be Molnár Ferenc Liliomjának 1934-es filmváltozatát, Fritz Lang rendezésében, Charles Boyer főszereplésével. Vigyázat! Mindkét előadás eredeti nyelven angol felirattal lesz, esetleg érdemes előtte elolvasni a darabokat.
Mindent nem lehet egyszerre levetíteni, így őszre marad A kaméliás hölgy Greta Garboval, a Szentivánéji álom Max Reinhardt, Schnitzler La Ronde (Reigen) Max Ophuls, A két úr szolgája Giorgio Strehler, a Hamlet Peter Brook rendezésében, és már tél lesz, mire sorra kerül a Shakespeare Összes Rövidítve az eredeti amerikai előadásban, a Jövőre veled, ugyanitt Ellen Burstyn és Alan Alda főszereplésével, vagy a ‘Milva canta Brecht’ a milánói Piccolo Teatroból.

Nem félünk a farkastól (Who’s Afraid of Virginia Woolf?) – amerikai filmdráma, 1966, 131 perc, rendező: Mike Nichols, forgatókönyv: Ernest Lehman, eredeti történet: Edward Albee, szereplők: Elizabeth Taylor, Richard Burton, George Segal, Sandy Dennis
Elizabeth Taylor és Richard Burton hibátlan párost alkot, mint Martha és George, a rosszindulatú feleség és férj Mike Nichols első filmjében, amely Edward Albee formabontó színdarabja, a Nem félünk a farkastól alapján készült. Taylor ezzel az alakítással nyerte el második Oscar-díját (valamint a New York-i Filmkritikusok, az Amerikai Kritikusok Szövetsége és a Brit Filmakadémia legjobb női főszereplőnek járó díját), Burton pedig méltó partnere volt az érzelmileg kiégett férj szerepében. A kegyetlen házasok útjába kerülő fiatal párost megszemélyesítő George Segal és a legjobb női epizódszereplőnek járó Oscar-díjjal kitüntetett Sandy Dennis szintén telitalálat. A film összesen öt Oscar-díjat nyert és 40 év után is tabudöntögető klasszikus.
A sorozatot – sokak értő közreműködésével – Sztrókay Kálmán szerkeszti.
Belépődíj: 800 Ft (Jegyszedő kerestetik!)

2009 május 23

Részletek

Dátum: 2009. 05. 23.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: