FILMBEMUTATÓ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

FILMBEMUTATÓ

A Soldivision és a Nyitott Műhely bemutatja

A MONOSTOR GYERMEKEI című filmet
– a vetítést követően vendégeink találkozhatnak a film társrendezőjével, Zurbó Dorottyával –


Gyártó: Éclipse Film

A monostor gyermekei /The Next Guadrdian/ – bhutáni-holland-magyar dokumentumfilm, 2017, 74 perc, 12+, rendező: Arun Bhattarai, Zurbó Dorottya, vágó: Szalai Károly, zene: Balázs Ádám, producer: Ugrin Julianna, gyártásvezető: Zurbó Zsófia
Folytatódik A monostor gyermekei különleges vetítéssorozata, ez alkalommal a Nyitott Műhelyben nézhetik meg az érdeklődők.
Gyembo és húga, Tashi átlagos tinédzserek, Bhutánban, a világ utolsó buddhista királyságában. Szabadidejüket leginkább focizással töltik, vagy a Facebookon lógnak. Kis himalájai falujukban édesapjuk a felelős a helyi buddhista monostor őrzéséért. A tisztség apáról fiúra száll, így az apa reméli, hogy hamarosan ő is fiának adhatja tovább a szent feladatot, szeretné, ha Gyembó mielőbb bevonulna a szerzetes iskolába. Eközben lánya, Tashi, profi focista karrierről álmodik, és egyre nyíltabban fejezi ki fiús identitását. Életében először elhagyja szülőfaluját, hogy megmérettesse magát az első női nemzeti focicsapat válogatótáborában. Egy olyan bhutáni család élesen megrajzolt és érzékeny portréját láthatjuk a filmben, amelyben a generációk közötti szakadékhoz csak a családtagok egymás iránti szeretete mérhető. És bár a bruttó nemzeti boldogság-index magas Bhutánban, sajnos még itt sem lehet minden álomból valóság.
Belépődíj: 990 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2018 november 05

Részletek

Dátum: 2018. 11. 05.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: