FILMVETÍTÉS

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

FILMVETÍTÉS

Fehér György (1939-2002) operatőr-rendező 80. születésnapjának tiszteletére bemutatjuk:

BÁRDOS KÁROLY – FEHÉR GYÖRGY: CSEND
– a magyar film, ami John Cassavetest is elvarázsolta –

Bárdos Károly – Fehér György: CSEND (rövidfilm, 1969) ff., kb. 10 perc
Ajánló:
A Csend (1969) című kisfilm társrendezője és operatőre Fehér György volt, akinek egyben ez volt az egyik főiskolai vizsgafilmje is. A film a főiskolai vizsgabizottságot ugyan nem győzte meg alkalmasságáról, de John Cassavetest (1929-1989), aki az Amerikai Film Intézetben kétszer is megnézte egymás után (nekünk is alkalmunk lesz erre!), teljesen elbűvölte. Bárdos Károlyt, a film rendezőjét az éppen készülő Egy hatás alatt álló nő (A Woman Under the Influence, 1974) című filmjének forgatásába is bevonta.
Részlet Bárdos Károly visszaemlékezéséből: „John Cassavetes megnézte az utolsó itthoni tévés kisfilmemet, majd azt mondta, ilyen filmes gondolkodással Hollywoodban egy fillért nem lehet kapni, ezért azt tanácsolta, menjek vissza a keleti partra, New Yorkba. Szót fogadtam, így lettem egyetemi tanár.”
A vetítés után beszélgetésre lesz lehetőség Prof. Karl Bardosh filmrendezővel, akinek köszönhetően a filmet most láthatjuk.
Prof. Karl Bardosh (Bárdos Károlyként született Budapesten) filmrendező, producer, író, szerkesztő, a New York-i egyetem professzora, a mobiltelefon-mozi úttörője.
Jelmondata: „Nem kellenek dollármilliók a jó és sikeres játékfilm készítéséhez, az ötlet, a tartalom sokkal fontosabb, mint a technika!”
A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják!
A belépés díjtalan.

2019 június 02

Részletek

Kedzés: 2019. 06. 02. – 16:00
Vége: 2019. 06. 03. – 00:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: