FRANCIA SZERELEM / HARMAT GYÖRGY FILMKLUBJA A KISTEREMBEN

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

FRANCIA SZERELEM / HARMAT GYÖRGY FILMKLUBJA A KISTEREMBEN

CLAUDE LELOUCH: EGY FÉRFI ÉS EGY NŐ


Egy férfi és egy nő /Un homme et une femme/francia romantikus dráma, 1966, 99 perc, rendező: Claude Lelouch, vágó: Claude Lelouch, Claude Barrois G. Boisser, producer: Claude Lelouch, operatőr: Claude Lelouch, Patrice Pouget, zeneszerző: Francis Lai, Vinicius De Moraes, Baden Powell, forgatókönyvíró: Claude Lelouch, Pierre Uytterhoeven, szereplők: Anouk Aimée – Anne Gauthier, Jean-Louis Trintignant – Jean-Louis Duroc, Pierre Barouh – Pierre Gautier, Valérie Lagrange – Valerie, Antoine Sire – Antoine Duroc
Gyermekeik internátusában találkozik Anne és Jean-Louis. Mindketten tragikus körülmények közt veszítették el házastársukat. Ettől elsősorban Anne szenved nagyon, olyannyira, hogy menekül is az új kapcsolat elől. Ennek ellenére Jean-Louis nem adja fel, s végül sikerül meghódítania Anne-t.

A filmklubot vezeti: Harmat György filmkritikus

Harmat György filmkritikus, filmesztéta. Már bölcsészkari szakdolgozatát is filmről írta (Bergman: Szenvedély). Volt a Magyar Televízió film- és programszerkesztője. 1998-99-ben a Magyar Hírlap filmkritikusa. Szerkesztett, lektorált filmtárgyú könyveket. Színházról is ír. Legjelentősebb publikációs fóruma a Filmvilág (A realizmus csele, Előítélet a börünk alatt – Pasolini, Kizökkentek az időből – Maár Gyula, Ha a szellem szabad stb.), a Filmkultúra (Az erdő mégsem háza a harmóniának – Kézdi-Kovács Zsolt, Ha az élet színjáték – Fassbinder, Ferreri mester meséi, Hópehely, tollpihe, élet és halál – Steve McQueen: Éhség stb.) és a Librarius online kulturális magazin (Robert Wilson ereje stb.). Tanulmánya jelent meg (Godard: hogyan rombol és épít?) a JLG/JLG – Jean-Luc Godard dicsérete, avagy a filmművészet önfelszámolása című kötetben.
További alkalmak (a műsorváltozás jogának fenntartásával):
március 13. – Christophe Honoré: Szerelmes dalok
április 17. –
május 15. –
június 12. –
Belépődíj: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő: Votisky László)

2020 február 14

Részletek

Dátum: 2020. 02. 14.
Időpont: 18:00 - 22:30