FRANCIA SZERELEM / HARMAT GYÖRGY FILMKLUBJA A KISTEREMBEN

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

FRANCIA SZERELEM / HARMAT GYÖRGY FILMKLUBJA A KISTEREMBEN

CHRISTOPHE HONORÉ: SZERELMES DALOK

Szerelmes dalok /Les Chansons d’amour/ – francia zenés filmdráma, 2007, 100 perc, rendező: Christophe Honoré, producer: Paulo Branco, operatőr: Rémy Chevrin, zeneszerző: Alex Beaupain, forgatókönyvíró: Christophe Honoré, Gaël Morel, vágó: Chantal Hymans, szereplők: Louis Garrel – Ismaël Bénoliel, Ludivine Sagnier – Julie Pommeraye, Chiara Mastroianni – Jeanne, Clotilde Hesme – Alice, Grégoire Leprince-Ringuet – Erwann
A modern musical felejthetetlen dalokon és néhány romantikus párizsi figurán keresztül mesél olyan időtlen dolgokról, mint a szerelem, a fájdalom és a veszteség kérdése, és az új kapcsolat nyújtotta remény. Annak reményében, hogy a kihűlt kapcsolatukat felpezsdítsék, Ismael és Julie hármas kapcsolatba bonyolódik Alice-szal. Amikor tragédia történik, a fiatalok kénytelenek szembenézni azzal, milyen törékeny az élet és a szerelem. Ismael számára ez azt jelenti, hogy át kell értékelnie a Julie húgához, illetve a fiatal egyetemistához fűződő kapcsolatát. Az egyik közülük elhozhatja neki a megváltást.

A filmklubot vezeti: Harmat György filmkritikus

Harmat György filmkritikus, filmesztéta. Már bölcsészkari szakdolgozatát is filmről írta (Bergman: Szenvedély). Volt a Magyar Televízió film- és programszerkesztője. 1998-99-ben a Magyar Hírlap filmkritikusa. Szerkesztett, lektorált filmtárgyú könyveket. Színházról is ír. Legjelentősebb publikációs fóruma a Filmvilág (A realizmus csele, Előítélet a börünk alatt – Pasolini, Kizökkentek az időből – Maár Gyula, Ha a szellem szabad stb.), a Filmkultúra (Az erdő mégsem háza a harmóniának – Kézdi-Kovács Zsolt, Ha az élet színjáték – Fassbinder, Ferreri mester meséi, Hópehely, tollpihe, élet és halál – Steve McQueen: Éhség stb.) és a Librarius online kulturális magazin (Robert Wilson ereje stb.). Tanulmánya jelent meg (Godard: hogyan rombol és épít?) a JLG/JLG – Jean-Luc Godard dicsérete, avagy a filmművészet önfelszámolása című kötetben.
További alkalmak (a műsorváltozás jogának fenntartásával):
április 17. – Bergman Trilógia: Tükör által homályosan
május 15. – Bergman trilógia: Úrvacsora
június 12. – Bergman trilógia: Csend
Belépődíj: 900 Ft (Önkéntes jegyszedő: Votisky László)

2020 március 13

Részletek

Dátum: 2020. 03. 13.
Időpont: 18:00 - 23:00