‘GYANÚS’ KÖNYVBEMUTATÓ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

‘GYANÚS’ KÖNYVBEMUTATÓ

A Kocsis Kiadó és a Nyitott Műhely örömmel tudatja, hogy megjelent

BÉRESI ÁKOS: A GYANÚ ÁRNYÉKÁBAN
A keletnémet és a magyar állambiztosnság tevékenysége a Balatonnál (1963-1989) című kötete
a szerző beszélgetőtársa Nagy Róbert történész

A könyv az állambiztonsági szervek operatív munkamódszereinek az emberközelibb formáját tárja az olvasó elé – a titkosszolgálati tevékenység valódi drámája ugyanis csakis a magánember, nem pedig az intézmények és a turizmus egészének szintjén érhető tetten. A száraz adatok helyett inkább a tevékenységet a maga folyamatában mutatja be, a forrást a Stasi, illetve a magyar Belügyminisztérium által hátrahagyott akták szolgáltatták.
A szocialista korszak állambiztonsági szervei, illetve ezen szervek operatív tevékenysége régóta foglalkoztatja a közvéleményt. Béresi Ákos könyvében a Balaton partján folytatott államközeli tevékenységgel foglalkozik. A fókuszpontban a résztvevő szervek és a turizmus egésze helyett az érintett emberek állnak: e korszak drámaisága ugyanis igazán a kisember szemén keresztül válik láthatóvá. 

‘Béresi Ákos vagyok, 1981-ben születtem. A Balaton gyermekkorom óta életem része, jelenleg kutatóként is ez a fő szakterületem. Az ELTÉ-n diplomáztam történelemből, jelenleg a Gazdaság- és társadalomtörténet szakirányon vagyok doktorjelölt, illetve ugyanitt balatoni tematikájú kurzust is vezetek.’
A bemutatót követően a szerző természetesen dedikálja a kötetét.

A belépés díjtalan (de minden támogatást köszönettel fogadunk).

2023 november 28

Részletek

Dátum: 2023. 11. 28.
Időpont: 19:00 - 22:30