GYEREKSAROK

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

GYEREKSAROK

Vendégünk:

BOLDIZSÁR ILDIKÓ

 A Nyitott Műhely látogatói tudják jól: az irodalom jelenléte egyre hangsúlyosabb a Műhelyben. A folyóirat-bemutatók, könyvbemutatók és a havi rendszerességgel futó irodalmi sorozatok mellett igény mutatkozott kifejezetten gyermekeknek szóló irodalmi programok iránt is. Idén egy havi rendszerességgel (minden hónap második szombatján) jelentkező gyerekprogram keretein belül a Műhely lehetőséget biztosít a gyermekek számára, hogy játékos formában ismerkedjenek meg a kortárs gyerekirodalommal, sőt a találkozhassanak a kortárs gyerekkönyvek szerzőivel is.

A felolvasás és beszélgetés hagyományos koreográfiáját kézműves foglalkozás egészíti ki, amelynek során a bemutatott és feldolgozásra kerülő mű legfontosabb motívumai azok számára is élővé varázsolódnak, akik a Műhelyben találkoznak először az adott könyvvel.

A második beszélgetés vendége Boldizsár Ildikó lesz. Neve meseolvasó gyerekek és meseértő felnőttek számára egyaránt ismerősen cseng. Több mesekötet szerzője, de gyűjtője és tudományos szakértője is a meséknek, mesetípusoknak, motívumoknak. Meseíróként a kortárs irodalomban egyéni stílus és hangvétel jellemzi: meséi álomszerűen szépek, már-már költői hangúak. Legutóbbi kötete a Boszorkányos mesék címmel 2006-ban jelent meg a Móra Kiadó gondozásában.

A programot vezeti: Tamás Zsuzsa – író, költő, magyartanár

és Tamás Iván – a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció szakos hallgatója.
A program a MASZRE (www.maszre.hu) támogatásával jött létre.
A belépés díjtalan.

2008 február 09

Részletek

Dátum: 2008. 02. 09.
Időpont: 15:00 - 17:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: