HAJÓVONTÁK TALÁLKOZÓJA és TEAHÁZ MEGNYITÓ

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

HAJÓVONTÁK TALÁLKOZÓJA és TEAHÁZ MEGNYITÓ

Vendégeink:
20.00-tól KISS NOÉMI írónö

Előtte, közben és utána játszik az ARCO’LOR TRIÓ

Nagyvégtére rászántuk magunkat teaházi sarkunk megnyitására. Nem tündököl még teljes pompájában, de úgy gondoltuk, nem halogatjuk tovább ezen lépésünket. Elérkezett a pillanat! Van öt asztalunk és közel 20 féle teánk (na jó, nincs éppen húsz, de a következő hétvégére, amikor jön hozzánk GaracziL, elérjük ezt a bűvös határt is).

Teáinkat elsősorban az Első Pesti Teaházból szereztük eddig, de nagy valószínűséggel más teakereskedésekkel ápolt kapcsolataink is “termőre” fordulnak a közeljövőben. Mérlegért most indulunk (nem biztos, hogy kapunk!), teazacskókat pedig holnap vásárolunk, úgyhogy az sem elképzelhetetlen, hogy a megnyitón már tudunk el-vi-tel-re is teát adni.

A teán kívül kapható nálunk többek között rostos üdítő, Balaton szelet és néha (programok alkalmával mindig!) csinálunk szendvicset is, illetve hozunk rétest a közeli rétesdéből. Szolgáltatásainkat a forgalom remélt emelkedésével igyekeznénk bővíteni: 50 féle teáig meg sem állnánk! Szeretnénk finom kávét tartani (biztató tárgyalásokba bocsátkoztunk a Coquens-szel, de kell még pénz egy jó kávégépre!), és szeretnénk péksüteményeket, meg habos kakaót is, hogy lehessen itt reggelizni…

A megynyitóra tehát szombaton, 16-án este, 19.30 órától kerül sor. A “Hajóvonták Találkozója” sorozatban 20 órától Kiss Noémi lesz a vendégünk, előtte, közben és utána az Arco’lor kamaratrió játszik. A műsor után lehet táncolni és fesztelenül ismerkedni… A teákat ezen az estén természetesen ingyen mérjük. (Fintalaci)

KISS NOÉMI – TÁJGYAKORLATOK című kötete várhatóan tavasszal a JAK-füzetek sorozatban fog megjelenni.

E kötetböl hallhatunk részleteket ezen az estén. Kiderülhet majd, hogy az egyes részeket különféle kapcsok kötik össze, melyek az olvasót/hallgatót utazások labirintusán át vezetik a legérdekesebb célok felé, mint a szerelem, test, kultúrák, nők, férfiak, identitások. Néhánnyal a LETTRE INTERNATIONALE folyóirat utóbbi számaiban lehetett találkozni. Az alkotóval Vajda Péter újságíró beszélget.

AZ IDEGEN TÁJ GYAKORLATA (részlet)

Ha szeretkezünk egymással folyton arra gondolok, hogy az majdnem olyan mintha J. már nem tiltakozna tovább, ellazítva izmait, kiszabadítva minden félelmét, ami minket is fenyeget, tényleg megengedné, hogy megegyem őt. Beleegyezne, hogy mindenestül az enyém legyen. A mozdulatával arra kér, hogy soha ne engedjem el őt többé, még akkor sem, ha hegyek, vizek és nyelvek választanak el minket. A cél érdekében, hogy megszüntessük a különbségeket eddig belakott tájaink között, ha rajtam múlna, legalább ilyen praktikus fordulatot vennének életrajzaink. Ha még egyszer valaki felteszi a kérdést, mi is az egyetlen kívánságom ezen a világon, én nem a házasságot, a gyereket, a házat vagy az útlevelet válaszolom. De még csak nem is azokat a szavakat húznám ki J.-ből, melyekkel az örök szerelmet ígéri, hogy aztán én is ígérhessem. A szavaknak a csúnyábbik oldala van az ígéretekben megírva. Nagyon ravaszak tudnak lenni, kétértelműek, mint az emberi történetek és az emberek, akik hallgatják és elhiszik őket. Minek bíbelődjek olyan szavakkal, melyek visszaütnek. Már most tudom, hogy a saját ígéretem becsapna. Én sem tudtam betartani egy ígéretemet, akkor nem várhatom el most J.-től ugyanazt, amit én sem tettem meg. Visszaütne ugyanaz a csalódottság. Így sem a nyelvek fordíthatóságát, sem a meggyőzőerejüket nem választanám útitársul, hogy J.-ben eligazodjam. Ezt inkább kerülném, ha már lehet egyszer választanom.

Előtte, közben és utána játszik az ARCO’LOR.

Monori gadulkával

Egy nemrégen alakult kamaratrióról van szó, amely “majdnem” kalasszikus felállásban szólaltatja meg a zenekarvezető, Monori András (Tin-Tin Quartet, Folkestra, Chalaban, film- és színházi zenék) szerzeményeit. Míg Kerek István hegedűn, Farkas Zoltán gordonkán játszik, addig Monori a bolgár népzenéből ismert gadulka fátyolos hangjával teljesíti ki a hangzást. A muzsika sem teljesen klasszikus veretű: a kortárs zenei áramlatoktól a jazz-en keresztül különféle népek zenéjéig sokmindenre ráismerhet a figyelmes hallgató. E sofelé ágazó hagyomány ellenére a szerzemények mégis egységesek, frissek és izgalmasak, a hangszerek pedig nem csak kisérik, hanem önálló, nem feltétlenül egymáshoz símuló szólamaikkal ellenpontozzák is egymást.

Nehezen mindehhez nem hozzátenni, hogy a trió készülő első lemezének címe éppen NYITOTT MÜHELY lesz…

A belépés díjtalan.

2002 november 16

Részletek

Dátum: 2002. 11. 16.
Időpont: 20:00 - 22:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: