HVG KÖNYVKLUB

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

HVG KÖNYVKLUB

FOLK GYÖRGY: INDIA – A VÉGLETEK BIRODALMA
címú friss kötetének kapcsán a szerző

INDIA KÉT ARCA – SZÓLAMOK ÉS HÉTKÖZNAPOK
címmel tart képes előadást

Vajon melyik az igazi India: a hatalmas hatású kultúrmítosz, az ősi kincses birodalom, egy világvallás földje, saját hagyományainak rabja vagy a jövő legnagyobb esélyese? Lehet-e mindez egyetlen (bár földrésznyi nagyságú) ország megfelelője?

Az indiai mindennapokat ott töltött évei alatt megtapasztalt szerző szerint India megértéséhez a „különbségek“ kulcsfogalmával kell közelítenünk. E kötettel a jelenkori hétköznapok valóságos Indiáját szeretnénk bemutatni az ő hiteles tolmácsolásában.

„Kezdeti indiai próbálkozásaim szinte romantikus lelkesedését a nagy indiai gondolatrendszerek, helyek és tárgyak iránt egyre inkább a módszeres bekapcsolódás vágya váltotta fel. Az indiai civilizációba idegenként bekapcsolódni pedig nem könnyű.“

„Az elmúlt évtizedben egyre mélyebb és egyre munkásabb módon beleéltem magam India kulturális, civilizációs és gazdasági valóságába és keresem az útját-módját annak, hogy ezt itthon hozzáférhetővé tegyem. Bár nem számítottam rá, egyszer csak észre kellett vennem, hogy olyan mértékben és egy olyan látószögből vagyok ismerője Indiának, amellyel más Magyarországról jőve csak kivételesen rendelkezhet. Ekkor vágtam bele ennek a könyvnek a megírásába. ” Folk György

A könyvbemutató mellett vetítettképes élménybeszámolót hallgathatnak meg, amelynek keretében a szerző és Kuntner Gábor, a HVG Könyvek korábbi vezetője mesélik el személyes tapasztalataikat, és felvázolják az ezerarcú országban végbemenő változások és éppen zajló folyamatok hátterét, összefüggéseit.

Azonkívül arra is fény derül, lehet-e külföldiként Indiában élni, és ha igen, milyen körülmények, lehetőségek között.

A belépés díjtalan!

2008 január 30

Részletek

Dátum: 2008. 01. 30.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: