IMPRINT[ING] 9. /A KISTEREMBEN!/

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

IMPRINT[ING] 9. /A KISTEREMBEN!/

Az Új Könyvpiac és a Nyitott Műhely közös könyvszakmai beszélgetéssorozata
A LAZI KÖNYVKIADÓ ESTJE

– beszélgetés s kiadó Nyírő életműsorozatáról, vendégek: Lázár István kiadóvezető és Lakatos Mihály irodalomtörténész, moderátor: Pécsi Györgyi irodalomtörténész, az ÚKP főszerkesztője –

Fontos, ám jelenleg teljesen elhanyagolt területe a könyvkiadásnak a kötetek utógondozása, a terjesztés körültekintő megszervezése, a szerzői brandek felépítése, a jól átgondolt kultúrmarketinges tevékenység. Az Új Könyvpiac Imprint[ing] című rendezvénysorozata olyan könyvszakmai projekteket emel a figyelem fókuszába, amelyekben a kiadott mű önmagában is érdemes arra, hogy a könyvkritika látóterébe kerüljön, miközben a műből készült kötet könyvpiaci jelenléte, eredményei is izgalmassá teszik.

A szegedi Lazi Könyvkiadó a kezdeti, kis példányszámú, elsősorban regionális érdeklődésre számot tartó kiadványok megjelentetését követően 1998-tól tért át országos terjesztésű, nagyobb példányszámú könyvek kiadására. Alapkoncepciója – mely azóta sem változott – szerint olyan művek megjelentetésére vállalkozik, amelyek mind tartalmukat, mind külső megjelenésüket tekintve magas színvonalúak, igényesek. Az első sikereket a kiadó számára az immár nyolc kötetet számláló kétnyelvű Poe-sorozat hozta, majd egy teljesen más műfaj, a felnőttek és gyermekek számára egyaránt érdekes, kreativitást fejlesztő kézműves kiadványok füzetei.

Az est a MASZRE támogatásával jött létre: www.maszre.hu

A belépés díjtalan.

2012 november 21

Részletek

Dátum: 2012. 11. 21.
Időpont: 18:30 - 20:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: