IRODALMI EST

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

IRODALMI EST

A Magvető Könyvkiadó és PPKE Bölcsészkarán alapított KuK Kritikai Portál közös sorazata
Vendégünk: GÖTTINGER PÁL

– a rendezővel Várkonyi Borbála (PPKE BTK) beszélget –

Göttinger Pál (Budapest, 1983.) rendező. A budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem színházrendező szakán, Székely Gábor osztályában, színházrendező szakon végzett 2007-ben. Diplomarandezése a budapesti Merlin Színházban volt, itt Hamvai Kornél Pokol című művét rendezte. Első önálló rendezése Dennis Kelly Love & Money című színdarabja volt. Szakmai gyakorlatait a Radnóti Színházban, a poznani Teatr Polskibam, valamint londoni Young Vic Theatre-ben végezte. Külföldi szakmai gyakorlatai után szabadúszóként Magyarországon dolgozik, budapesti (Merlin Színház, Pinceszínház, MU Színház, Bárka Színház, Szputnyik Hajózási Társaság), vidéki (Csokonai Színház – Debrecen, Móricz Zsigmond Színház – Nyíregyháza) és határon túli (Nézőpont Színház – Székelyudvarhely, Marosvásárhely) színházaknál. A 2010/2011-es évadban a Bárka Színház, 2011-től a kaposvári Csiky Gergely Színház tagja.

A KuK (Kultúra és Kritika) a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán alapított, az Esztétika Tanszék által működtetett független, kritikai portál. Egy nyilvános szeminárium: az Esztétika Tanszék oktatóinak és az egyetem hallgatóinak szakmai, tantermen kívüli együttműködése. Most ki kíván lépni az internetes térből és beszélgetéssorozatot tervez kortárs szépírókkal, melynek célja, hogy jobban megismertesse az egyetemistákkal a kortárs szerzőket, akik még az egyetemi oktatásban is alig kapnak helyet. S alkalmat teremtsen, hogy kötetlenebb formában találkozzanak az élő magyar irodalommal. Így meg tudják ismerni az irodalomárok nézőpontja mellett egy kicsit a szerzők szempontrendszerét is.
Úgy próbálják továbbvinni a nyilvános szemináriumi jelleget, hogy egy KuK-os szerző; jellemzően pázmányos diák, egy egyetemi oktatóval karöltve beszélgetne a kiszemelt szerzővel. Ezzel szeretnék elejét venni az akadémiai ízű beszélgetéseknek és minden bizonnyal egy kis fiatalos frissességet tunak csempészni az estékbe. Azért választották rendezvénysorozatunk színhelyéül a Nyitott Műhelyt, mert így azokat is meg tudjuk mozgatni, akik nem szívesen maradnak kint esténként Piliscsabán.

http://kuk.btk.ppke.hu/

http://kiadok.lira.hu/kiado/magveto/

A belépés díjtalan.

2013 február 26

Részletek

Dátum: 2013. 02. 26.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: