IRODALMI EST

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

IRODALMI EST

A FÁZÓS NYUGATON A KELETI BÖLCSLETRŐL valamint EGY KELETET IMÁDÓ ANGOLRÓL

– vendégeink: SÁRI LÁSZLÓ és SÁRI JÚLIA –

 

Vendégünk Sári László, a budhizmusról és Tibetről írt könyvek szerzője, és Sári Júlia, Rudyard Kipling: Kim című regényének fordítója.

 

 

Sári László magyar-tibeti szakon végzett az ELTÉ-n. Kutatási területe, a buddhista filozófia és a tibeti irodalom. Doktori disszertációját a tibeti verselmélet kérdéseiből írta. Publikációiban a nyugati és a keleti gondolkodás határait, a különböző logikai rendszerek jellemzőit vizsgálja. Magyarul először az ő munkáiból ismerhette meg az olvasóközönség Cangjang Gjaco, a VI. Dalai Láma költészetét és a tibeti népköltészetet. 1975 óta tudományos ismeretterjesztő műsorokat szerkeszt a Magyar Rádióban.

Sári Júlia 1987-ben, nem épp hétköznapi családba született – a szellemi igényességet, az érdeklődést, a szociális érzékenységet szinte az anyatejjel szívta magába. Német iskolába járt nyolc évig, ahol az oktatás németül folyt. Mint mondja, ezzel semmilyen tanfolyam nem ért föl. A fordítás mellett újságírással foglalkozik, továbbá szociológiát hallgat az ELTE-n. A Kim az első megjelent fordításkötete, de az Európa Kiadónak Ő ültette magyarra Anna Dale kortárs angol írónő gyerekregényét, a Suttogó szeleket, mely megjelenésre vár.

Bővebben: http://www.sarilaszlo.extra.hu/Az est a MASZRE támogatásásval jött létre: www.maszre.hu

Belépődíj: 300 Ft

2010 február 24

Részletek

Dátum: 2010. 02. 24.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: