IRODALMI EST

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

IRODALMI EST

5K ÉVZÁRÓ EST
Hagyományos felolvasás rendhagyó előadásokkal, betekintés az idei év új kurzusaiba!


A képeken: ASZTALOS NÓRA, BADICS HENRIETT, BENEDEK RÓZA MURIEL, GÁL FLÓRA, IMRE BEATRIX, NAGY KINGA és TAMÁS ETELKA

Szeretettel várunk minden érdeklődőt az  5K Központ Évzáró Estjére, amelyen felolvasnak az Íróiskola jelenlegi hallgatói, továbbá bemutató előadást tartanak a Szónok születik retorika kurzus résztvevői.
Vannak, akik azt mondják, írni úgy lehet megtanulni, ha sokat írsz. Az ősi dakota mondás szerint a mennyiség előbb-utóbb minőségbe csap át. Azonban ha beiratkozol egy íróiskolába, kivált, ha nem a bölcsészet felől érkezel, egyfelől szembesülsz azzal, hogy mi az az irodalmi közeg, amibe az írásaiddal be szeretnél lépni.
Az élmény egyszerre lelkesítő és felkavaró. Másfelől elsajátítasz egy szakmai jellegű olvasást, hisz bármennyit is olvastál addig, az olvasási feladatok a „profi olvasó” attitűdjét kényszerítik rád. Mert bizony ilyen helyen könyveket is kézbe kell venni. 

Izgalmas még az íróiskolában, hogy a társaktól kapott tanácsok, már ami a plénumuk elé terjesztett saját írásaidat illeti, néha nagyobb haszonnal járnak, mint amiket a tanárok adnak. Azonos státuszban vagytok, élesebb, sarkosabb a megfogalmazás, még akkor is, ha a tanárok moderatót kérnek tőletek. Ők pedig profik, több könyvvel a tarsolyukban, észrevételeiket, véleményüket nem csak a tehetségük, hanem már a szerkesztés, a kiadás, a szerződések körüli ügyek-bajok, az ezekből szerzett tapasztalatok is befolyásolják.
Valaha az írt, aki akart. Ma is. Csak ma a művészet is a fogyasztandó tárgyak világának tagja lett. Készítik, csomagolják, polcra rakják, vedd le. Ez sajátoság, tény, kinek tetszik, kinek nem. Erre is ráláthatsz az íróiskolában.
http://www.5kkozpont.hu/index.php?submenu=fooldal
A program a Summa Artium támogatásával jött létre.
A belépés díjtalan.

Napi menü:
Bográcsgulyás
Sajtos tejfölös házi lángos
/Napi levesünk húslevesre, főételünk rántott sajtra cserélhető./

2014 június 20

Részletek

Dátum: 2014. 06. 20.
Időpont: 18:00 - 20:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: