IRODALMI EST

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

IRODALMI EST

5K FÉLÉVZÁRÓ EST
Felolvasás – betekintés az 5K kreatívírás-kurzusának munkájába!


A képeken: ASZTALOS NÓRA, BADICS HENRIETT, BENEDEK RÓZA MURIEL, GÁL FLÓRA, IMRE BEATRIX, NAGY KINGA és TAMÁS ETELKA

Szeretettel várunk minden érdeklődőt az  5K Központ félévzáró estjére, amelyen felolvasnak az Íróiskola jelenlegi hallgatói.
Vannak, akik azt mondják, írni úgy lehet megtanulni, ha sokat írsz. Az ősi dakota mondás szerint a mennyiség előbb-utóbb minőségbe csap át. Azonban ha beiratkozol egy íróiskolába, kivált, ha nem a bölcsészet felől érkezel, egyfelől szembesülsz azzal, hogy mi az az irodalmi közeg, amibe az írásaiddal be szeretnél lépni.
Az élmény egyszerre lelkesítő és felkavaró. Másfelől elsajátítasz egy szakmai jellegű olvasást, hisz bármennyit is olvastál addig, az olvasási feladatok a „profi olvasó” attitűdjét kényszerítik rád. Mert bizony ilyen helyen könyveket is kézbe kell venni. 

Izgalmas még az íróiskolában, hogy a társaktól kapott tanácsok, már ami a plénumuk elé terjesztett saját írásaidat illeti, néha nagyobb haszonnal járnak, mint amiket a tanárok adnak. Azonos státuszban vagytok, élesebb, sarkosabb a megfogalmazás, még akkor is, ha a tanárok moderatót kérnek tőletek. Ők pedig profik, több könyvvel a tarsolyukban, észrevételeiket, véleményüket nem csak a tehetségük, hanem már a szerkesztés, a kiadás, a szerződések körüli ügyek-bajok, az ezekből szerzett tapasztalatok is befolyásolják. 
Valaha az írt, aki akart. Ma is. Csak ma a művészet is a fogyasztandó tárgyak világának tagja lett. Készítik, csomagolják, polcra rakják, vedd le. Ez sajátosság, tény, kinek tetszik, kinek nem. Erre is ráláthatsz az íróiskolában.
http://www.5kkozpont.hu/index.php?submenu=fooldal
A belépés díjtalan.

2015 április 16

Részletek

Dátum: 2015. 04. 16.
Időpont: 18:00 - 20:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: