IRODALMI EST

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

IRODALMI EST

A DOKK.HU IRODALMI PORTÁL RENDEZVÉNYE
– kiemelt vendég: Vajdics Anikó dokkoló, akivel Köves István beszélget / ezt követően az est szabad felolvasással folytatódik –


Vajdics Anikó közgazdász tanári, továbbá spanyol és portugál szakos bölcsészdiplomát szerzett. De rendelkezik pszichodráma-vezetői képzettséggel is. Dolgozott újságíróként, tanított főiskolán és gimnáziumban. Jelenleg pszichodráma-csoportokat vezet, spanyol nyelvet tanít, fordít, továbbá rögtönző színész a Józan Babák Klub “visszajátszó” (playback) színházi társulatánál. (Addiktológiai problémákkal küzdőknek, gyermekotthonban élő fiataloknak, csökkent értelmi képességű gyerekeknek, börtönlakóknak és hajléktalanoknak játsszák vissza az általuk elmesélt, személyes történeteket.) Több szakkönyvet, regényt és verset fordított (a versfordításai többek között a Parnasszus című folyóiratnál, a regényfordításai a Palatinusnál, Ulpius Háznál és a Geopen Kiadónál jelentek meg). Saját alkotásait nemrégiben kezdte publikálni. Több internetes irodalmi portálnak és versíró műhelynek is tagja (AlkoTÓház, ÚjNautilus, Héttorony, Feljegyzések-Folyó, Kreatív Költőnők Klubja, Költészeti Játszóház, Költészeti Kávéház), ahol rendszeresen jelennek meg versei.
Köves István költő, drámaíró.
Amit tud, azt nem a JATE Bölcsészettudományi Karán, vagy a Színház- és Filmtudományi Főiskolán tanulta, ott csak diplomákat szerzett. Életét (eddig) az irodalom és a könyvek jelentették: néhányan az ELTE Egyetemi Könyvtárának főkönyvtárosaként, a Magvető Kk. lektoraként, a Magyar Ifjúság, illetve az Ifjúsági Magazin irodalmi szerkesztőjeként, a Pécsi Nemzeti Színház, a Magyar Rádió, a Magyar Televízió dramaturgjaként és számtalan irodalmi kör, klub, társaság alapítójaként, antológiák szerkesztőjeként emlékez(het)nek rá. Versei és novellái számos folyóirat, heti- és napilap hasábjain olvashatók, s újabban a világhálón (bővebbet a Google és a Facebook) is megtalálhatók.

A belépés díjtalan.

2019 május 21

Részletek

Kedzés: 2019. 05. 21. – 18:00
Vége: 2019. 05. 22. – 00:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: