IRODALMI SOROZAT

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

IRODALMI SOROZAT

A Fiatal Írók Szövetsége szervezésében

ÖSZZ – JÖSSZ?
– első vendégünk: Dragay Marcell zeneszerző –

A 2019 tavaszán útjára induló program, az ÖSSZ célja lehetőséget teremteni a különféle művészeti ágak képviselőinek, hogy megismerhessék egymást, és rendszeresen találkozhassanak.
Az estek kezdetén két-két fiatal művész vagy művészeti szakember egymáshoz kapcsolódó előadása hangzik el, melyben bemutatják, mivel foglalkoznak, hogyan dolgoznak. Az előadások után a Nyitott Műhely kötetlen terében beszélgethetnek egymással az írók, irodalmárok, esztéták, filozófusok, történészek, szerkesztők, zenészek, képzőművészek, filmesek, színházi szakemberek, építészek nyelvészek stb. – mindazok, akik szeretnének összetalálkozni.


Fotó: Hrotkó Bálint

Dargay Marcell (1980) Artisjus-díjas zeneszerző, zongorista. 2004-ben szerezte diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, Vidovszky László zeneszerzés-, illetve Komlós Katalin zeneelmélet-osztályában. Ugyanott Jeney Zoltántól, Serei Zsolttól és Wilheim Andrástól is tanult. 2003-ban részt vett az Ostrava Days experimentális zenei fesztiválon, ahol többek között Tristan Murail, Christian Wolff, Frederic Rzewski és Alvin Lucier előadásait hallgatta. Több színházi kísérőzenét is komponált a Katona József Színház, a Radnóti Miklós Színház, a Színház és Filmművészeti Egyetem és az Ódry Színpad számára. Hálátlan dögök című operáját a Krétakör mutatta be, 2011 júliusában, Gulyás Márton rendezéseben. Budapest kortárs zenei életének állandó szereplője. A FUGA Budapesti Építészeti Központban működő CentriFUGA kortárs zeneszerzői alkotóműhely állandó résztvevője. Ott rendezték meg első szerzői estjét is, 2016. április 10-én. 2016 szeptemberétől a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem doktoriskolájának hallgatója, valamint ugyanott klasszikus kompozíciós gyakorlatot és partitúraolvasást tanít doktoranduszként a zeneszerzés szakon.
Gaál István Magasiskola c. filmjéről lesz szó, hangsúlyosan Szőllősy András filmhez írt zenéjéről.
https://port.hu/adatlap/film/tv/magasiskola-magasiskola/movie-3416
A belépés díjtalan

2019 május 31

Részletek

Dátum: 2019. 05. 31.
Időpont: 19:00 - 22:00

Szervező

Nyitott Műhely
Email: