ÍRÓMOZI

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

ÍRÓMOZI

A VADÁSZAT – BABICZKY TIBOR VÁLASZTÁSA
– a vetítést követően az íróval Nagy Gabriella, a litera.hu szerkesztője beszélget

Az Írómozi új évadának második vendége Babiczky Tibor – Film: A vadászat, rend. Thomas Vinterberg, 2012, beszélgetőtárs: Nagy Gabriella

A vadászat (Jagten / The Hunt) – színes, feliratos, dán filmdráma, 115 perc, 2012, rendező: Thomas Vinterberg, forgatókönyvíró: Tobias Lindholm, Thomas Vinterberg, zeneszerző: Nikolaj Egelund, operatőr: Charlotte Bruus Christensen, szereplők: Mads Mikkelsen (Lucas), Thomas Bo Larsen (Theo), Lasse Fogelstrom (Marcus). Alexandra Rapaport (Nadja)
A nemrég elvált Lucas egy vidám baráti társaság megbecsült tagja, gondoskodó apa, megbízható munkatárs. Egy óvodában dolgozik asszisztensként, szereti a munkáját, és a gyerekek, kollégák is kedvelik őt. Egyik kolléganőjével randizni kezd, és úgy tűnik, magánélete is mederbe kerül. A harmonikus hétköznapok azonban egy pillanat alatt omlanak össze egy apró füllentés hatására: az egyik kislány, legjobb barátja gyermeke az óvodában azt mondja, hogy Lucas tett vele valamit. A gyermeki hazugság visszafordíthatatlan károkat okozva szabadul el, a magára maradó, védtelen Lucas pedig értetlenül áll az események előtt.
A Litera irodalmi portál és a Nyitott Műhely írói filmklubjában kortárs írók kedves filmjeit láthatják havi egy alkalommal. A vetítések után – mint klasszikus filmklubban – beszélgetések következnek, amelyekben nem csak vendégeink vallanak filmmel kapcsolatos gondolataikról, de számítunk a jelenlévő közönség aktív értelmezői részvételére is.
Az esemény a Facebookon.
Az Írómoziról további részleteket tudhat meg dossziénk anyagaiból.
További alkalmak:

2014. május 28. szerda – Vendég: Oravecz Imre, beszélgetőtárs: Jánossy Lajos
2014. június 11. szerda – Vendég: Kovács András Ferenc, beszélgetőtárs: Keresztury Tibor
A program az NKA és a Summa Artium támogatásával jött létre.
Belépődíj: 500 Ft

2014 április 28

Részletek

Dátum: 2014. 04. 28.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: