ÍRÓMOZI

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

ÍRÓMOZI

TRAINSPOTTING 2. – MUCHA DORKA és MUCHA ATTILA választása
– a vetítés után vendégeinkkel Nagy Gabriella, a litera.hu főszerkesztője beszélget –


Az est a Litera Kilátó (határon túli kortárs szemle) című sorozatának része.

 Mucha Dorka (Budapesti) író. Az ELTÉ-n végzett esztétika, majd összehasonlító irodalom- és kultúratudomány szakon. Tagja a Fiatal Írók Szövetségének, a József Attila Körnek és a felvidéki Márai Sándor Író Körnek. Jelenleg a reklámszakmában dolgozik.
Mucha Attila (1985, Pered-Szlovákia), felvidéki író, a nagy sikerű Konyha, sör, főzés című kötet szerzője. Úgy ír az otthoni sörfőzésről, hogy a saját bőrén megtapasztalt sikereit és kudarcait is elmondja az olvasóinak. Jelenleg Budapesten (is) él. Két antológia mellett művei megjelentek a Szőrös Kő, Opus/Peron hasábjain. Az Alma Mater felvidéki egyetemisták lapja irodalmi rovatának szerkesztője, civilben informatikus az AT&T-nél. Helyenként önéletrajzi jellegű novelláiban a vidéki élettel, az emberi egyszerűséggel foglalkozik.

Trainspotting 2. /T2/, angol dráma, 117 perc, 2017, rendező: Danny Boyle, kamera: Anthony Dod Mantle, író: John Hodge, producer: Danny Boyle, Christian Colson, Andrew Macdonald, operatőr: Anthony Dod Mantle, forgatókönyvíró: Irvine Welsh, John Hodge, vágó: Jon Harris, szereplők: Renton – Ewan McGregor, Beteg Srác – Jonny Lee Miller, Francis Begbie – Robert Carlyle, Spud – Ewen Bremner, Diane – Kelly Macdonald, Veronika – Anjela Nedyalkova
Négy edinborough-i srác meg a heroin
története húsz évvel ezelőtt felforgatta a mozis világot. A durva valóság és az őrült humor nagy találkozásából kultikussá váló film valamint négy feledhetetlen – bár kissé veszélyes – figura született. Most mind a négyen visszatérnek: az évek őket sem kímélték, és ők továbbra sem kímélnek senkit. Renton, Spud, Begbie és Beteg Srác: a négy régi barát, akit jó viszontlátni (de lehetőleg nem egy sötét sikátorban) újra akcióba lendül.
Az Írómozi nevű írói filmklubban kortárs írók kedves filmjeit vetítjük havi egy alkalommal. A vetítések után – mint klasszikus filmklubban – beszélgetések következnek, amelyekben nem csak vendégeink vallanak filmmel kapcsolatos gondolataikról, de számítunk a jelenlévő közönség aktív értelmezői részvételére is.
Az Írómoziról bővebben:
http://www.litera.hu/dosszie/iromozi
LITERA: http://www.litera.hu/ – litera@litera.hu; litera2006@gmail.com
További vetítések:
október 31.
november 28.
január 30.
február 27.
március 27.
április 24.
május 29.
Az est az NKA támogatásával jött létre.
Belépődíj: 500 Ft (Önkéntes jegyszedő kerestetik.)

2018 szeptember 26

Részletek

Dátum: 2018. 09. 26.
Időpont: 19:00 - 21:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: