IX. FRANCIA FILMÜNNEP

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

IX. FRANCIA FILMÜNNEP

A Francia Új Hullám Filmművészeti Szakkönyvtár és Könyvkiadó, a Szerzői Filmklub, valamint a Nyitott Műhely bemutatja:

IN MEMORIAM AGNÉS VARDA (1928-2019)
– meghívott előadó: Sárosi Attila filmesztéta –

A 2006-ban alakult Szerzői Filmklub évek óta minden nyáron már-már hagyományteremtő céllal – a Francia Nemzeti Ünnephez kapcsolódóan – egy-egy különleges, idehaza csak ritkán látható francia filmmel kedveskedik a filmbarátoknak. Idén a március végén elhunyt Agnés Vardára emlékezünk.
A filmben látható lesz például a francia új hullám utolsó élő legendájának, Jean-Luc Godard-nak a háza is!
Kitekintés:
A most futó Michelangelo Antonioni életműsorozat után 2020-tól “A mozi szerelmesei” címmel Agnés Varda és Jacques Demy életműsorozat indul a Szerzői Filmklub szervezésében.

Arcélek, útszélek /Visages villages / Faces Places/ – francia dokumentumfilm, 89 perc, 2017, rendezte: JR , Agnès Varda, forgatókönyv: JR, Agnès Varda, szereplők: JR, Agnès Varda, Jeannine Carpentier
Mi a közös a filmművészetet megújító francia új hullám egyetlen női tagja, a 89 éves Agnes Varda és a 33 éves francia fotós és street artist, JR világlátásában? Több, mint gondolnánk: hasonló filozófia és életre szóló szenvedély a képek megalkotása, kiállítási módja, közzététele iránt. A két alkotó együtt indul útnak JR fotóautomatává átalakított lakókocsijával Franciaország eldugott falvaiba, ahol a helyiekkel beszélgetnek és gigantikus méretű portrékat készítenek róluk. A képek házak, pajták, gyárépületek faláról, vonatok oldaláról köszönnek vissza. Az Arcélek, útszélek ezeket a szívmelengető találkozásokat dokumentálja, és a nem mindennapi barátságot, mely az út során szövődik a furcsa páros között. Varázslatos hangulatú és felejthetetlen road movie.
A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják!
A belépés díjtalan, de támogatást elfogadunk.

2019 július 14

Részletek

Kedzés: 2019. 07. 14. – 18:00
Vége: 2019. 07. 15. – 00:00

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: