JACQUES TATI FILMKLUB – az INSERT CSOPORT szervezésében

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

JACQUES TATI FILMKLUB – az INSERT CSOPORT szervezésében

V. HULOT ÚR KÖZLEKEDIK (TRAFIC)

Vendégünk: BÁRON GYÖRGY filmesztéta

“Nemrég az Európa Parlament ultramodern székházában bolyongtam Brüsszelben. Ismerős volt a csupaüveg falanszter-labirintus, nem tudtam, honnan. Aztán rájöttem: Tati és Badal János már megcsinálta negyedszázaddal korábban a Playtime-ban, minden idők legkeserűbb komédiájában. Keserű? Szívkeserű, mondanám, a gyomorkeserű analógiájára. Nincs a Tati-filmeknél hatásosabb gyógyszer mélabú ellen. A “Kelekótya angyal”, ahogy Bazin nevezte, a mozi utolsó burleszkhőse, több nincs, valószínűleg nem is lesz. Annak a világnak vége – erről a tragikus felismerésről szól az összes filmje, olyan mély fájdalommal, hogy a hasunkat fogjuk a röhögéstől.” [Báron György]

Ismét egy speciális sorozat élvezői lehetnek a Nyitott Műhely 2008 őszi filmklubjának résztvevői: az Insert csoport szervezésében korábban bemutatott komikus „néma-triász” (Buster Keaton, Charles Chaplin és Harold Lloyd) filmjei után most a szellemi utód és örökös, a halhatatlan Jacques Tati életművét ismerhetik meg az érdeklődők.

Hulot úr közlekedik – szines feliratos francia-olasz vígjáték, 96 perc, 1971, rendező: Jacques Tati, forgatókönyvíró: Jacques Tati, Bert Haanstra, Jacques Lagrange, zeneszerző: Charles Dumont, operatőr: Marcel Weiss, Eduard van der Enden, szereplő): Jacques Tati (Mr. Hulot), Tony Knepper (szerelő), Maria Kimberly (Maria), Marcel Fraval (teherautó sofőr)

A párizsi ALTRA cég lázasan készülődik a nagy amszterdami autókiállításra. Egyetlen, ám annál nagyobb reményekre jogosító kiállítási cikkük egy univerzális kempingkocsi, melyet Hulot úr tervezett. A kis méreteihez képest káprázatosan sok szolgáltatást nyújtó autót maga a tervező vezeti Hollandiába. Hulot urat azonban – szokásához híven – rengeteg bonyodalom és szerencsétlenség éri az úton.
A filmklub házigazdája: Barna Gábor Botond, a program szervezője: Csikós Ildikó, a fordításokat Jenei Szilvia, Radics Zsuzsa és Barna Gábor Botond készítették.
http://www.youtube.com/watch?v=LuKexB2VlrM&feature=related
Belépődíj: 800 Ft (Jegyszedő kerestetik!)

Március 30. hétfő 19.00

2009 február 04

Részletek

Dátum: 2009. 02. 04.
Időpont: 10:29 - 12:29

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: