JAZZCSÜTÖRTÖK

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

JAZZCSÜTÖRTÖK

FRITZ JAZZ COMPANY

Az együttes megalakulásakor a magyar jazz betöltetlen stílusát, a swinget tűzte repertoárjára.
A zenekar vezetője Fritz József klarinétos 1978-ban született és hegedűtanulmányai után tért át a klarinétra Benny Goodman hatására. A klasszikus és jazz tanulmányok mellett behatóan foglalkozott a jazz történetével és diszkográfiájával. 1996 óta szerepel különböző formációkban, lemezeket készített Vukán György, Cseh Tamás és mások társaságában.
A zenekar énekesnője Micheller Myrtill, aki a jazztanszak elvégzése óta jelentős karriert futott be mind a jazz, mind a popzene köreiben. Magabiztos énektudása és kisugárzása emelik a jazzéneklés csúcsára.
Oláh Szabolcs gitáros, a Föiskola jazz tanszakának növendéke és emellett az együttessel elsajátította a swing-ritmus gitározást, mellyel kiemelkedő alakja lett a fiatal gitáros generációnak.
Soós Márton bőgős a zenekar egyik alapító tagja, immáron negyedik éve játszik az együttessel. Betonbiztos walkingbassjátéka nagyban hozzájárul a zenekar sikerességéhez.
A Fritz Jazz Company különlegessége a dobos nélküli megszólalás, ami lehetővé teszi, hogy egy jazzklub mellett akár egy 5 csillagos szálloda éttermében is szerepelhessenek, valamint az FJC az egyetlen két-frontemberes formáció az országban ének-klarinét párosítással.

Belépődíj: 600 Ft

2003 május 15

Részletek

Dátum: 2003. 05. 15.
Időpont: 19:30 - 21:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: