JAZZMŰHELY

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

JAZZMŰHELY

Május 29. péntek 19.30 JAZZMŰHELY

BALÁZS JÓZSEF QUINTET

Balázs József a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem dzsessz tanszakán diplomázott. Már korai, klasszikus zenei képzése idején is a dzsessz felé orientálódott, eleinte Oláh Kálmán és ifj. Szakcsi Lakatos Béla, később Gonda János voltak a tanárai.
Első zenekarával, a Bop Machine-nel számos versenyen vett részt, például a krakkói Jazz Juniors versenyen, ahol a zongorista a legjobb szólista díját vehette át. Lemezen először 1997-ben, testvére együttesében mutatkozott be, a Balázs Elemér Quintet My New Way című albumán. A Balázs Elemér Group megalakulása óta bátyja mellett ő a zenekar másik fő motorja. Hangszerelőként, illetve dalszerzőként is részt vett az együttes összes eddigi lemezén. Játszott a Kőszegi Quartetben, továbbá Szalóki Ági Hallgató című 2005-ös albumán. Számos világhírű zenésszel lépett fel, mint például Randy Brecker, Erik Truffaz, Charlie Mariano, Pat Metheny, Robin Eubanks, Stéphane Belmondo, Bobby Watson vagy Steve Houben.
A Balázs József Quintet 2005-ben alakult meg. 2007-ben elnyerte a Lakatos Ablakos Dezső dzsessz-előadóművészi ösztöndíjat. A dzsessz világában elért sikerein kívül egyéb műfajokban (pop, filmzene) is elismert hangszerelőként, szerzőként tartják számon.
Belépődíj: 1.200, diák: 800 Ft (Jegyszedő kerestetik!)

2009 május 29

Részletek

Dátum: 2009. 05. 29.
Időpont: 19:30 - 21:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: