JAZZMŰHELY

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

JAZZMŰHELY

FEKETE KOVÁCS KORNÉL KVINTETT

Az együttes 2005 őszén alakult, eredetileg egy filmzenei felvétel kedvéért. László Péter: Oldalbordák című filmjéhez készített főcímzene volt az inspirálója a formáció létrejöttének. A kezdetben kvartettként műküdő zenekarhoz (Hárs Viktor – bőgő, Dés András – ütőhangszerek, Cseke Gábor – zongora, Fekete-Kovács Kornél – trombita, szárnykűrt) 2006 júniusában csatlakozott Oláh Szabolcs gitáron. Több fesztivál és klubfellépés után 2006 októberétől Oláh Kálmán az együttes tagjaként tölti be a zongorista teendőket.
A kvintett műsorán első sorban a zenekarvezető Fekete-Kovács Kornél darabjai szerepelnek, de Oláh Kálmán és Hárs Viktor kompozíciói is megtalálhatók.
Az együttes tagjainak más műfajok felé nyitottsága nyomja rá bélyegét a kvintett hangzására. A mainstream jazzmuzsika egy kissé fanyarabb, európaibb megfogalmazása jellemzi ezt a zenei világot, ami gyakorta a kortárs klasszikus zene elemeit is használja. A zenéjükben a megkomponáltság és szerkesztettség mellett erős jelenléttel bír az interakció és a spontán, improvizatív játékmód.
Fekete-Kovács Kornél
Oláh Szabolcs
Szakcsi Lakatos Róbert
Hárs Viktor
Mohay András
Belépődíj: 1.200 Ft, diák: 800 Ft (Jegyszedő kerestetik!)

2009 február 24

Részletek

Dátum: 2009. 02. 24.
Időpont: 17:35 - 19:35

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: