JAZZMŰHELY

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

JAZZMŰHELY

BORBÉLY MŰHELY

 

 

 

Borbély Műhely a Nyitott Műhelyben! Igen, hangot adunk azon reményünknek, hogy e szóegyezés nem a véletlen műve! E szó egyszerre utal kísérletező kedvre, nyitottságra, újat eredményező közös munkára – amik épp úgy a zenekarnak, mind a helynek elvitathatatlan erényei. S hogy még egy békebeli bőrös- vagy borbélyműhely barátságos hangulatát is képesek közösen megidézni, az inkább már csak hab a tortán…

A Borbély Műhely az ezredforduló táján alakult a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó Borbély Mihály vezetésével, hasonló szellemű és gondolkodású muzsikusok csatlakozásával. Improvizatív zenéjüket a jazz különböző irányzatainak, valamint a Kárpát-medence és a Balkán népzenei örökségének ötvözése jellemzi, érdekes dallamfordulatokkal, olykor finoman áttetsző, máskor erőteljes ritmusokkal, illetve kortárs zenei elemekkel. Öt esztendeje működő szentendrei klubjuk a környék zenei életének „referenciaponja“. Hazai és európai koncertjeik mellett kétszer is nagy sikerrel szerepeltek Mexikóban.

2004-ben eMeRTon díjat kaptak „Az év jazz együttese“-ként. Első lemezük 2005-ben jelent meg “Meselia Hill” címen, s az album a rangos hazai szaklap, a Gramofon kritikusi szavazásán elnyerte „Az év magyar jazzlemeze“ díjat. Új, „Hommage á Kodály“ című albumuk februárban jelent meg.

Borbély Mihály – szaxofon, tárogató, klarinét, furulyák

Szabó Dániel – zongora

Horváth Balázs – bőgő

Baló István – dobok

 

Bővebben: http://www.mihalyborbely.hu/

Belépődíj: 1.200 Ft, diák: 800 Ft (Jegyszedő kerestetik!)

2009 március 13

Részletek

Dátum: 2009. 03. 13.
Időpont: 19:30 - 21:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: