JAZZMŰHELY

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

JAZZMŰHELY

LUKÁCS MIKLÓS-BORBÉLY MIHÁLY-KLENYÁN CSABA TRIÓ

 

 

Lukács Miklós 1977-ben született. Édesapja szintén cimbalmos. Kilenc évesen a Rácz Aladár Cimbalomverseny serdülő korcsoportjában már második helyezést ért el. Főiskolai tanulmányait követően – a klasszikus zene mellett – többféle zenei műfajba is belemerült, elsősorban a dzsesszbe és az etnozenébe. A mai napig számos ilyen formáció – Dresch Quartet, Palya Bea Quintet – tagja, illetve állandó vendége. Az előadóművészet mellett a zeneszerzéssel is aktívan foglalkozik, 2005-ben alapította meg saját zenekarát, a Lukács Miklós Quintetet.

Borbély Mihály a sokoldalú fúvós: a nép- és világzene, a jazz és a kortárszene területén egyaránt tevékenykedik, együttesvezetőként (Borbély Műhely, Quartet B, Balkán Jazz Project, Borbély-Dresch Quartet), különböző formációk (Binder-Borbély duó, Eastern Boundary Quartet, László Attila Quintet, Oláh Kálmán Szextett, Vujicsics együttes) tagjaként illetve szólistaként.

Klenyán Csaba klarinétművészt a fiatal magyar fúvósnemzedék egyik legnagyobb tehetségének tartják, ki máris széles körben ismert, mint újat kereső, eredeti gondolkodású muzsikus. Kedveli a különleges műsorokat és elkötelezett tolmácsolója a kortárs kompozícióknak. Az Új Magyar Zeneegyesület (UMZE) és a Trio Lignum alapító tagja. Európa szinte valamennyi országában koncertezett, és számos nemzetközi versenyen ért el első helyezést.

A program az EJI és az Artisjus (www.eji.hu www.artisjus.hu) támogatásával jött létre.

Belépődíj: 1.200, diák: 900 Ft (Jegyszedő kerestetik!)

2010 május 20

Részletek

Dátum: 2010. 05. 20.
Időpont: 19:30 - 21:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: