JAZZMŰHELY

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

JAZZMŰHELY

TRIGINTA PERCUSSION GROUP

– az indonéz, gamelán és az indiai ütőhangszerek találkozása –

 

A Triginta Percussion Nyusztay Iván – H. Magyar Kornél – Szabó Mátyás felállású trió egyedülálló muzsikájában különböző kulturális, zenei hagyományok olvadnak össze szerves egységgé, melynek vezérmotívuma a ritmus.

A 2004-ben alapított, majd 2006-ban újjáalakult ütőhangszeres trió fiatal művészei számos sikeres fellépésen vannak túl olyan rangos helyszíneken, mint a Zeneakadémia, a Pécsi Országos Színházi Találkozó, a Múzeumok Éjszakája vagy a kapolcsi Művészetek Völgye Fesztivál. Működésük fontos állomása volt 2008. március 26., amikor az Amadinda Ütőegyüttes koncertjén közreműködve, közösen adták elő a Triginta saját szerzeményeit, valamint tradicionális jávai és bali gamelánzenét a Budapesti Tavaszi Fesztiválon.

A Triginta Percussion zenéje aktívan táplálkozik az indiai és indonéziai tradicionális zenekultúrák világából – olykor Steve Reich és John Cage szellemi hagyatékán keresztül is szemlélve azokat -, de mindezt egyedi és könnyen felismerhető stílusban alkalmazzák a játék során. A Triginta ebben az értelemben az európai kortárs ensemble-játék hagyományait is követi.

Repertoárjukon saját szerzemények éppúgy szerepelnek, mint dél-indiai, úgynevezett karnatikus improvizációk. Indiai ritmikák találkoznak és folytatnak párbeszédet közel-keleti ütemekkel, a hagyományos jazz formáival – végeredményként pedig különleges, gazdag és sokoldalúan árnyalt muzsikát kapunk.

Bövebben: www.trigintapercussion.com

A program az ARTISJUS Zenei Alapítvány támogatásával jött létre.

Belépődíj: 1.200 Ft (Jegyszedő kerestetik!)

2008 október 17

Részletek

Dátum: 2008. 10. 17.
Időpont: 19:30 - 21:30

Helyszín

Nyitott Műhely

Ráth György utca 4.
Budapest,1123Magyarország

Weboldal megnyitása

Szervező

Nyitott Műhely
Email: